*Nettavisen* Sport.

Norges beste reservekeeper

Foto: (Foto: Scanpix)

Fire år i skyggenens dal er nok. Nå vil Espen Isaksen spille førstefiolin.

02.12.07 11:22

Han har ikke spilt mye, men det han har gjort, har vært glimrende: På tre kamper og 188 minutter i Tippeligaen 2007 stoppet Espen Isaksen alt av avslutninger fra Lillestrøm-, Start- og Sandefjord-spissene.

Nå er han klar for større utfordringer.

- Bra nivå
- Målet er selvsagt å gjøre det så bra at vi rykker opp. Det kan selvfølgelig være et godt utgangspunkt for forhandlinger i mitt siste kontraktsår i Odd, smiler sisteskansen lurt.

Med Rune Jarstein på vei ut av Odd-dørene, er det mye som tyder på at Isaksen vil få sjansen han lenge har ventet på. Ikke siden 2003, da han spilte 29 kamper for Oslo Øst i Adeccoligaen, har han vært fast førstevalg.

- Den gangen holdt jeg et bra nivå i Adeccoligaen. Nå er jeg en langt bedre keeper, sier 28-åringen, og mener han og Rune Jarstein har lært mye av hverandre etter to år sammen på treningsfeltet i Skien.

- Som trener i Odd ville jeg i alle fall ikke vært redd for keepersituasjonen neste år, forteller en offensiv og kampklar Espen Isaksen, og beskriver seg selv som en keeper med sin største styrke på streken.

Kun ett baklengs
For faktum er at Espen Isaksen har sluppet inn kun ett mål i sin tippeligakarriere. Bare Lillestrøms Arild Sundgot, med en avslutning fra svært kort hold i fjorårets tippeligakamp på Åråsen, har klart å sette ballen bak Isaksen på det øverste nivået. Likevel er det bare blitt fem kamper på sisteskansen i hans seks år i en tippeligaklubb - to år i henholdsvis Rosenborg, Stabæk og Odd Grenland.

- Det må da være skrekkelig frustrerende?

- Det er ikke alltid like lett på trening nei, men jeg var klar over at jeg var tiltenkt rollen som andrekeeper da jeg kom til Odd. Mentalt sett prøver jeg alltid å være på hugget, men det kan være vanskelig, innrømmer Isaksen, som var a-lagskeeper for Mosjøen i andredivisjon allerede som 17-åring.

- Samtidig visste jeg at jeg ville få en sjanse i ny og ne da jeg kom hit, og da er det godt å vite at det har gått bra når jeg har spilt. I Stabæk (2004-05) fikk jeg aldri sjansen fordi Jon Knudsen aldri var skadet eller suspendert, eller gjorde noen store tabber, mens jeg i ettertid ser at jeg kunne ha valgt annerledes enn å gå til en mesterligaklubb som Rosenborg (1999-2000) da jeg var tenåring.

- Men statistikken viser i alle fall at du er Norges beste andrekeeper. Hvordan føles det?

- Hvis statistikk er noe man kan stole på, så er jeg stolt av det. Men det er nå dine ord at jeg er Norges beste reservekeeper da, humrer vefsningen.

Klikk her for flere nyheter fra norsk fotball

Klikk her for flere sportsnyheter

Vil du få tilsendt ferske sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.