Gå til sidens hovedinnhold

Norges beste spiller

Claus Lundekvam var den beste norske spilleren i Norges EM-kvalifisering ifølge TV 2 Nettavisens spillerbørs. Nå gleder han seg til å møte Spania i omspillet.

Southampton-veteranen spilte fire av Norges åtte kamper, og ble belønnet med snittkarakteren 6,25 av TV 2 Nettavisen. Ingen andre spillere spilte i minst halvparten av de åtte kampene til bedre snittkarakter.

Fortjent, Claus Lundekvam?

- Det vet jeg ikke, men det er kjekt, smiler 30-åringen.

Han klarte så vidt å snyte stopperkollega Henning Berg fra tittelen "Norges beste spiller". Landslagskapteinen fikk 6,14 i snitt etter sju kamper.

Fast på laget?
- Forsvarsmessig har vel Norge alltid vært solide bakover, forklarer Lundekvam. Han håper at han endelig har sikret seg en fast plass i det norske midtforsvaret. Ifølge TV 2 Nettavisens spillerbørser ser det lovende ut. Ronny Johnsen står med 4,8 etter fem kamper.

Hvem mener du har vært Norges beste spiller i kvalifiseringen?

- Det er vanskelig å si. Jeg synes vi har vært veldig varierende som lag, og som enkeltspillere har vi vært veldig opp og ned, mener den tidligere Brann-spilleren.

Interessant møte
Nå gleder han seg til møtet med Spania i omspillet.

- Spania har jo mange store profiler. Jeg frykter vel ingen, men det er veldig gode spillere i det laget. Men jeg tror heller ikke Spania er overlykkelig over å ha trukket oss, konkluderer Norges beste spiller optimistisk.

Tre spillere fikk 8
Bare to mann spilte alle åtte kampene i den norske EM-kvalifiseringen: John Arne Riise og Christer Basma. Riise fikk 5,25 i snitt, Basma 4,88.

Den høyeste karakteren TV 2 Nettavisen har delt ut, er 8. Tre spillere har fått den karakteren: Claus Lundekvam og Henning Berg i bortekampen mot Romania, og John Arne Riise i hjemmekampen mot Danmark.

Totalt har 27 spillere fått karakter på spillerbørsen under EM-kvalifiseringen.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene