RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges beste vil til utlandet

Sist oppdatert:
Ragnvald Soma er den suverent beste spilleren på TV 2 Nettavisens børs. Nå drømmer Brann-stopperen om å få en ny sjanse i utlandet.

- MIn personlige målsetning er å etablere meg på landslaget, og på sikt få en proffkontrakt i utlandet, sier 24-åringen til TV 2 Nettavisen.

Overrasket
Lysluggen i Branns midtforsvar har vært på banen i samtlige kamper denne sesongen, og har spilt seg til 115 poeng på TV 2 Nettavisens børs. Det gir et snitt på 5,48 - langt foran nestemann på listen. Selv er jærbuen overrasket over at det har gått såpass bra etter overgangen fra Bryne til Brann.

- Jeg vet jo hva jeg kan være god for, men jeg hadde ikke ventet at det skulle gå så fort. Jeg hadde ikke spilt stopper på lang tid da jeg kom til Brann, men nå spiller jeg jo der jeg ønsker. Det gir trygghet, og så langt har det gått veldig bra, sier han.

Ragnvald Soma oppsøkte lykken i Premier League som talentfull 21-åring, men oppholdet i West Ham ble aldri den suksessen han hadde håpet på. Etter bare halvannen sesong i London vendte han tilbake til Bryne, hvor han spilte eliteseriefotball frem til Brann hentet ham etter fjorårets nedrykk.

- Føler du gjennom den solide innsatsen i år har fått en personlig oppreisning etter nedturen i England?

- Jeg har sluttet å tenke på West Ham nå. Jeg konsentrerer meg bare om å bli bedre, for jeg er fortsatt for ustabil. Men jeg gjorde et veldig lurt klubbvalg da jeg bestemte meg for å gå til Brann.

Må på landslaget
Likevel er det ikke sikkert Brann-fansen får nyte godt av stopperkjempens tjenester så lenge. For drømmen er å gå løs på en ny periode som utenlandsproff, og gjennom solid spill i Tippeligaen og plass i landslagstroppen er det ikke usannsynlig at storklubbene igjen fatter interesse for 24-åringen.

- Mitt første mål er å etablere meg på det norske landslaget. Jeg håper jeg får en plass i troppen til Skottlands-kampen. Jeg har heller ikke gikk opp håpet om å spille i utlandet igjen, sier Soma, som likevel ikke har det så alt for travelt.

- Jeg tror det er blitt slik at man må spille på landslaget for å komme seg ut igjen. Men jeg må bare ta tiden til hjelp.

Ragnvald Soma debuterte på landslaget i 2-2-kampen mot Belgia i august. Han var også med i troppen til VM-kvalifiseringskampene mot Italia og Hviterussland, ute å komme på banen. Med den formen rogalendingen er i nå, blir han vanskelig å komme utenom når Åge Hareide presenterer sin neste tropp over helgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere