Norges beste vurderer operasjon

Foto: Thomas Bjørnflaten (Scanpix)

Bihulebetennelse skaper store problemer for Norges beste tennisspiller, Jan Frode Andersen. Kanskje legger han seg under kniven i løpet av få dager.

02.03.04 08:37

Mandag røk Andersen 3-6, 3-6 for hjemmehåpet Julien Bennetau i franske Besancon.

- Jeg har vært for mange dager borte. 10 dager er for mye, sier Andersen som har slitt med sykdom etter at han kom hjem fra turneringer i USA.

I forrige turnering, i Cherbourg, måtte Andersen gi seg mot nettopp Bennetau på grunn av et virus.

Dårlig O2-opptak
Likevel var det ikke tapet som skapte mest hodebry mandag kveld. En bihule-betennelse skaper store problemer for Andersens O2-opptak, og han har blitt anbefalt av norske idrettsleger å ta en operasjon for å bli kvitt problemene.

- Jeg er egentlig topptrent nå, men O2-opptaket mitt er en katastrofe. Jeg har egentlig naturlig høyt O2-opptak, og var på 70 da jeg var 20 år. Nå er jeg topptrent, men O2-opptaket er bare på 50. Det er katastrofalt. Noe jeg merker spesielt mot spillere hvor det blir lange ballvekslinger, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

Dras fra side til side
Lasse Kjus har tidligere fått mye ut av en liknende operasjon. Det er samme lege som i sin tid hjalp Kjus som Andersen nå benytter seg av. Men Norges beste tennisspiller er fortsatt ikke sikker.

- Med operasjon blir det fire uker i ro. Deretter opptrening. Da mister jeg mye av grus-sesongen. Og Davis Cup-kamper. Samtidig er det ikke sikkert at jeg vil få den stabiliteten jeg trenger for å nå de hundre beste uten denne operasjonen. Jeg vil sikkert slå gode spillere fortsatt, men jeg vil nok tape mot flere også, sier en usikker Andersen videre.

- Hva skjer nå?

- Jeg skal ta kontakt med Lasse Kjus for å høre med ham hvor mye operasjonen hjalp. I tillegg må jeg ta en ny runde med rådgiverne mine som akkurat nå er imot at jeg legger meg under kniven, sier Andersen videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag