*Nettavisen* Sport.

Norges EM-kvalifiseringskamp mot Romania vil gå for stengte tribuner

 

TOMME TRIBUNER: Det blir trolig laber stemning på stadion da Martin Ødegaard og Norge reiser for å møte Romania i oktober. Her fra tilsvarende møte på Ullevaal stadion. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

UEFA straffer Romania etter episode i kampen mot Spania.

20.09.19 19:45

Det er rumenske medier som skriver dette fredag kveld. Det rumenske fotballforbundet bekreftet senere det samme i en pressemelding.

Nettstedet gsp.ro er blant dem som omtaler saken og der står det å lese at Romania blir nødt til å spille kampen mot Norge for stengte tribuner 15. oktober.

Landslagets assistenttrener Per Joar Hansen bekrefter i en teksmelding til Nettavisen fredag kveld at den norske landslagsledelsen har blitt informert om dette.

Det samme gjør landslagets mediesjef Svein Graff.

- Det rumenske fotballforbundet informerte oss i dag om at kampen vil gå for tomme tribuner. Vi vet ikke grunnen og har ikke fått informasjon fra UEFA om saken, opplyser Graff til Nettavisen fredag kveld.

Hansen: - Klart det har mye å si

Hansen tror dette vil få mye å si for den viktige kampen.

- Det er klart at dette får mye å si. En hjemmekamp uten publikum når vi fighter for billett til EM. Det betyr selvfølgelig mye å slippe full stadion der nede, sier «Perry» til Nettavisen fredag kveld.

- Alle som spiller fotball vet, spesielt i toppfotballen, at publikum betyr mye. Den 12. mann, sier han videre.

- Kommer dere til å forberede dere annerledes?

Klikk på bildet for å forstørre.  

FORDEL NORGE: Per Joar Hansen tror tomme tribuner i Romania vil påvirke kampen mye, Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- I fotball handler mye om å takle uforutsette hendelser. Vi ser på dette som en veldig bra fordel. Romania er nok mer preget og vil nok bruke mye energi nå på å få dette omgjort. Vi drar ned dit og forbereder oss på vanlig måte. Vi skal ha fokus på eget spill uavhengig av om det er folk på tribunen eller ikke. Dette er nok en større energilekkasje for Romania enn for oss, de mister jo mange folk i ryggen, sier Norges assistenttrener.

Hendelse mot Spania

Det rumenske fotballforbundet skal i tillegg har blitt ilagt en bot på 83.000 euro av det europeiske fotballforbundet (UEFA), skriver nettstedet videre.

Bakgrunnen for straffen skal være at to rumenske supportere stormet ut på banen under kvalifiseringskampen mot Spania tidligere i høst. I forkant av dette skal det også ha vært upassende sanger fra tribunen og bluss som ble kastet ut på banen.

Rumenske fans skal ha brutt mot UEFA-reglene ved flere anledninger og det er derfor forbundet nå skal ha valgt å slå ned på dette med denne straffen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

STORMET BANEN: I kampen mellom Romania og Spania. Foto: Stoyan Nenov (Reuters / NTB scanpix)

Gsp.ro skriver at det «var nesten umulig å unnslippe en slik straff nå».

Det rumenske fotballforbundet skal senere ha bekreftet at kampen mot Norge går for tomme tribuner i en pressemelding på sine nettsider.

Landslagets mediesjef Svein Graff påpeker overfor Nettavisen at UEFA ikke har bekreftet overfor den norske ledelsen at det er hendelsen mot Spania som er bakgrunnen for staffen, men sier at den norske landslagsledelsen er klar over at det var en hendelse med banestorming i nettopp det oppgjøret.

200 Norge-supportere

Ifølge UEFA-reglementet skal det imidlertid være slik at opp til 200 tilskuere fra bortelaget, altså Norge, få slippe inn på stadion til EM-kvalifiseringskampen.

Rumenske medier skriver at Romania på sin side vil be UEFA om tillatelse til at barn under 14 år kan få komme inn på kampen, slik at rumenerne får noe støtte.

Norge står med 9 poeng etter seks kamper i gruppe F av EM-kvalifiseringen og må slå rumenerne borte for å ha noe håp om EM-spill i 2020.

Romania står med 10 poeng etter seks kamper i gruppen. Da lagene møttes på Ullevaal stadion ledet Norge 2-0, men det endte med uavgjort 2-2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.