Norges forsvarskonger

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Lillestrøm har spilt med samme keeper og forsvar i hvert eneste minutt i hver eneste kamp i årets Tippeliga.

03.05.10 11:10

LILLESTRØM - SANDEFJORD 4-0:

ÅRÅSEN STADION (Nettavisen): Stefan Logi Magnússon, Karim Essediri, Frode Kippe, Steinar Pedersen og Lars Kristian Eriksen har vært Lillestrøms faste forsvarsmur denne sesongen. Ikke nok med at de har startet alle kampene i Tippeligaen for kanarifuglene – ingen av disse fem har ennå blitt byttet ut!

810 minutter med samme keeper og forsvarsfirer. Ingen andre lag i Tippeligaen kan vise til noe lignende.

Slipper nesten ikke inn mål
Og en fast femmer bak har gitt resultater. Lillestrøm har faktisk bare sluppet inn fire mål på ni kamper – en knallsterk prestasjon. Tre av disse baklengsmålene kom dessuten i én kamp – sesongåpningen borte mot Aalesund.

Lillestrøm har ikke sluppet inn mål i syv av ni kamper!

I tillegg er det så langt bare Kippe og Eriksen som har pådratt seg gult kort, så Lillestrøm slipper å bekymre seg for suspensjoner med det første.

- Vi har en god keeper, en firer som fungerer veldig bra, midtbanen dekker rom – hele laget forsvarer seg, og vi utfyller hverandre bra, forklarer midtstopper Steinar Pedersen til Nettavisen.

Han scoret sitt andre mål for sesongen da han kriget inn 1-0 mot Sandefjord etter 20 minutter.

Offensiv lettelse
Ingen er bedre enn Lillestrøm defensivt – men mot Sandefjord stemte det også offensivt. Gode gjenvinninger, raske overganger og kontante avslutninger sørget for fire mål mot svake hvalfangere – og da blir det enda mer behagelig å være forsvarsmur. Eller?

- Når vi har så mye ball som i dag, blir det enda viktigere å holde konsentrasjonen bakover. Det skal bare en lang ball til og så kan en mann være på vei mot mål, så det er viktig å holde de riktige posisjonene, forteller Steinar Pedersen.

Sandefjord kom knapt til en sjanse søndag. En brukbar halv volley fra Ørjan Røyrane og en lang tå fra Rune Ertsås var beholdningen for gjestene.

Lillestrøm-trener Henning Berg var selvsagt fornøyd. Det defensive har fungert stort sett hele sesongen, men det offensive har ikke vært like lett, med mange 0-0-kamper som resultat.

- I dag synes vi gjør en bra kamp. Vi scorer på dødball, vi er vasse på kontringer, og fire mål på ti sjanser er bra uttelling. Det offensive spillet vårt var bra, sier Berg.

- Det er godt å vinne 4-0 i dag og godt at det endelig løsner litt. Men vi skal ikke ta av, for vi møter ikke all verdens lag, advarer Tarik Elyounoussi, en av målscorerne.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.