RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges første hare

Sist oppdatert:
OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Med Odd-Bjørn Hjelmeset som hare skal de norske gutta vise verden hvordan man går en moderne jaktstart.

Lørdag morgen ble det klart at Kristen Skjeldal, Frode Estil, Espen Harald Bjerke og Odd-Bjørn Hjelmeset går søndagens doble jaktstart for Norge.

Om Hjelmeset fullfører er imidlertid ikke sikkert. Han har fått oppgaven med å være hare. Håpet er at skøytespesialistene faller av eller blir stokk stive.

- Det er greit å la seg bruke, sier Hjelmeset humrende til TV 2 Nettavisen.

Det skal være første gangen at et lag prøver seg med denne typen taktikk. Hjelmeset har ingen ambisjoner om en topplassering, men Kristen Skjeldal advarer.

- Det har tross alt hendt at haren har vunnet i friidrett, sier han.

Feltet kan dele seg
Fordelen med løypa i Oberstdorf er at en klassiske delen er såpass hard at det er stor sjanse for at det kan bli en sprekk i feltet på de første 15 kilometerne. Da blir det i så fall en voldsom jakt på tetgruppen på de siste 15 kilometerne i skøyting.

Det er ikke lov å bevisst senke farten i hovedfeltet hvis noen har stukket unna. Derfor prøver nordmennene seg altså med en splitter ny taktikk – nesten som i sykkel – for å overraske.

Drømmer om medalje
Kristen Skjeldal har blitt nummer tre tidligere i år, Frode Estil nummer ni og Espen Harald Bjerke har blitt nummer 17. Hjelmeset har ikke gått dobbel jaktstart siden NM i Trondheim for to år siden. Da vant han.

- Kommer jeg foran, blir det et helvete å slå meg, sier Hjelmeset. Fortsatt humrende.

Skjeldal og Estil er Norges to største håp foran distansen. Skjeldal har vist glimrende form i det siste, og ble nummer tre på distansen i januar. Estil gikk helt til topps på distansen under OL i Salt Lake City. Han delte seieren med Thomas Alsgaard etter at Johan Mühlegg ble diskvalifisert. Estil er også en knallgod spurter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere