Las Vegas, 3. desember 2009

Denne bloggen vil i liten grad handle om poker. Men den handler i stor grad om Andreas sin mildt sagt unormale oppførsel! Dette er dessuten en blogg som jeg helt sikkert ikke burde ha skrevet, men for å unngå en mengde spekulasjoner så skriver jeg den uansett, noe jeg helt sikkert kommer til å angre på!

Jeg begynner faktisk å angre allerede...

Hemmelighold
Jeg reiste hit for en måneds tid siden for å spille High Stakes Poker (HSP). HSP har alltid vært en drøm, og når jeg fikk sjansen til å spille så tok jeg denne. Dessverre så kan jeg ikke si noe om hvordan det gikk der. Det er, og vil være, vanskelig å holde på det helt frem til 14. februar da de begynner å sende på GSN. Men jeg har ikke noe valg angående dette.

Når jeg kom til Las Vegas for å spille HSP så ble jeg hentet av suverene Thor Hansen på flyplassen. Han har jeg også hatt veldig mye kontakt med etterpå også, hele tiden mens jeg har vært her. Thor er jo verdens hyggeligste, så dette har passet meg utmerket!

Kvelden før HSP så bodde jeg på Golden Nugget. Thor ringte for å si i fra om et 7-kort-stud lag som skulle settes i gang der han ville jeg skulle komme ned å se på. Spillet 7-kort-stud high med blinder 300/600. Ikke akkurat for pyser!

De som skulle spille var blant andre produsentene av HSP, Mori Eskandani og Eric Drache. Begge kjempestødige studspillere. Sistemann har som nevnt i tidligere blogger tre andreplasser fra WSOP i stud, seneste i år. Mikael Thuritz fra Sverige var der, en svært god pokerspiller som har spilt inn over en million dollar i turneringer, og veldig mye mer i cashgames. Henry Orenstein fortjener egentlig et eget kapittel. Han er kjent som «The Toyman» fordi han blant annet er mannen bak Transformers (!!). Han er også den som har patent på kameraene som viser hullkortene i poker. Og dessuten har han vunnet et WSOP-bracelet i stud. Ikke verst!

De tre siste på bordet var Barry Greenstein og Thor Hansen, samt en ukjent svenske.

Etter å ha sett de spille i et kvarter, så klarte jeg ikke holde meg. Jeg fikk tak i noen penger og satte meg ned og spilte.

Jeg klarte meg ganske bra ganske lenge. Jeg røyk stygt i to monsterpotter der jeg hadde superdrag (flush og straight, flush og par etter fem kort) hvor jeg ikke traff. Men jeg mistet et par viktige bet på sjuende kortet, så jeg var ikke helt fornøyd med spillet mitt.

Interessant kortspreder
Mens vi spilte så kommenterte jeg ovenfor Thor at vi hadde en veldig flott kortspreder (da jeg ikke ville bruke ordet dealer da jeg var redd hun skulle forstå at jeg snakket om henne). Thor var helt enig - hun var kjempeflott! Jeg snakket litt med henne, mens vi satt der uten å tenke noe mer på det.

Dagen endte i alle fall med 9000 dollar i tap. Ikke steingalt i dette laget etter tre-fire timers spill, men selvsagt ikke noe gøy å tape så mye penger første gang jeg spiller stud cashgame live! Men jeg lærte en del, og vil nok komme sterkere tilbake senere!

Dagene gikk her nede uten at mye skjedde. Jeg brukte ganske mye tid ved bassenget og jeg traff Thor nesten hver dag. Vi spiste på forskjellige steder og han viste meg litt rundt i Las Vegas.

En dag jeg hadde hatt noen drinker fikk jeg lyst å spille litt poker igjen. Jeg var fortsatt på Golden Nugget og jeg gikk ned dit for å spille. Det høyeste no-limit laget de hadde var med blinder 1/2 dollar, så her skulle det lekes. Det var dog ubegrenset hvor mye du kunne sette deg med, så det var nok penger rundt bordet. Jeg ville ikke skille meg ut, så jeg satte meg med 500 dollar.

Etter en stund kom samme dealeren som jeg hadde hatt i det store stud-laget på bordet. Hun var fortsatt lekker! Hun hilste høflig og jeg responderte. Hun var innom bordet tre-fire ganger i løpet av kvelden og jeg klarte ikke å la være å se på henne. Ikke bra, Andreas!


Monsterpott
Kvelden sluttet med en monsterpott. Jeg hadde høynet praktisk talt hver hånd, og når noen rehøynet meg så pushet jeg ofte tilbake. Denne gangen fikk jeg A-A og det ble fyrverkeri og all-in preflopp med 1900 dollar hver! Han hadde selvsagt K-K. Fint det! Eller ikke! Floppen kom K-K-4! Jeg fant ut at jeg skulle gi mer for kvelden da jeg begynte å bli trøtt. Dessuten ville jeg bare spilt tullepoker etter en sånn pott.

Før jeg gikk så hadde jeg lyst å ta kontakt med den flotte dealeren. Men jeg kunne ikke gå bort å begynne å snakke med henne. Jeg endte opp med å gjøre noe helt latterlig. Jeg tok frem en 50-dollarseddel og skrev romnummeret mitt på den og føyde til "Please call me" i margen. Denne ga jeg til henne og sa jeg glemte å tipse henne i siste potten jeg vant når hun var på bordet. Hun prøvde høflig å avvise det, men jeg insisterte på at hun skulle ta pengene.

Dagen etter så tenkte jeg ikke så mye på det. Jeg irriterte meg nesten over mitt latterlige forsøk på et sjekketriks. Hvor slett går det an å bli! Jeg endte med å ta et par timer ved bassenget og hadde min vanlige «Chicken Caesar Salad» til frokost. Jeg kom tilbake til rommet mitt og sovnet etter en dusj.

Date
Plutselig ringte telefonen på rommet. Jeg var fortsatt i halvsøvne og svarte med rusten stemme «Hello». «Hi, it's Vicki», var svaret jeg fikk. Jeg tenkte «Nå må du se til helvete å våkne, og det litt brennkvikt», men jeg klarte bare å presse ut noe uforståelig mumling. Hun spurte om jeg sov. Her ville jeg normalt kommet med en hvit «neida»-løgn. Men jeg skjønte at det ikke nyttet, så jeg sa bare ja. Hun lo litt til svar. Jeg skjerpet meg og spurte om hun ville spise middag eller noe med meg. Hun skulle snart på jobb igjen, men hun sa hun gjerne ville spise med meg dagen etter. Wow! Totalt uventet! Jeg visste ikke hva jeg skulle tenke!

Så til det som gjør at jeg aldri burde vise meg i offentligheten igjen. Jeg hadde en samboer når jeg reiste fra Norge. Og da har man ikke lov til å treffe andre. Nå skal det sies at jeg i lang tid har tenkt på å avslutte forholdet uten at jeg helt har klart å få det til. Grunnen er at jenta jeg hadde vært samboer med i to år er verdens snilleste. Og at jeg var veldig glad i henne. Men dessverre bare som en venn. Vi hadde for en god stund tilbake en samtale der vi snakket om ting og tang. Hun sa da at jeg burde avslutte forholdet så raskt som mulig hvis jeg var helt sikker på at det ikke ble noe videre. Men jeg var ikke hundre prosent sikker, og feiget ut. Jævla pingle!

Dagen etter så gikk jeg på lunsj med Vicki. Vi gikk på Mon Ami Gabi på Paris, og maten var veldig bra. Selskapet var bedre. Hun som jeg hadde lagt merke til grunnet et vakkert utseende viste seg å være superhyggelig. Jeg ble veldig betatt. Vi ble enige om å spise igjen dagen etterpå.


Dramatisk brudd
Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg hadde samboer hjemme og holdt på å bli forelska her. Jeg fant ut at jeg måtte gjøre noe, og ringte Anna hjemme. Jeg avsluttet forholdet vårt over telefonen der og da. Responsen var grusom. Gråt og fortvilelse. Helvete! Hva hadde jeg gjort! Jeg følge meg som en drittsekk!

Dagen etterpå spiste jeg med Vicki igjen. Hun var fortsatt veldig hyggelig og samtalen fløt fint med mye smiling godt humør. Jeg likte denne jenta på en måte som jeg ikke helt hadde opplevd før. Jeg avsluttet dette møtet og et møte til uten en gang å ha kysset henne.

Et par dager etterpå så var jeg på NRK P3 på en morgensending. De ringte opp fra studio og jeg var på vei for å spise med Vicki - igjen - da de ringte. Jeg svarte på diverse spørsmål de hadde og nevnte at jeg holdt på å se etter et sted å bo her. De konkluderte med at det da måtte ha gått bra i HSP, noe jeg prøvde å avvise med å si at HSP hadde ingenting med leilighetskjøp å gjøre. Jeg vet ikke om de trodde meg...

Sjokkbeskjed
Etter telefonintervjuet så skulle vi inn for å spise. Vicki hadde fortatt på seg en bukse fra jobben, og ville bytte denne med et par jeans. Hun ba meg høflig om å snu meg da hun skulle bytte bukse. Jeg prøvde å adlyde, men klarte ikke helt å holde meg. «Boyfriends only», sa hun, og ba meg snu meg igjen. Jeg svarte umiddelbart at da måtte jo jeg bare bli hennes «boyfriend». Hun lo litt av det og sa helt plutselig «Yes – ok». Hva skjer?!?!? Jeg fikk meg dame på det merkeligste vis! Hun sa at hun ikke kunne si nei til en radiostjerne! Takk NrK P3!

Nye dager gikk og vi hadde det supert sammen. Vi møttes stort sett så ofte vi kunne og vi nøt hverandres selskap. Jeg var forelska! I en helt annen grad en noen gang før! Jeg hadde truffet drømmedama og alt var bare fryd og gammen!

Frierispøk
På lørdagen som var så spøkte jeg med at vi like godt kunne gifte oss. Hun smilte av det og begynte å tygge på det. Hun svarte at hun var enig. Vi kunne jo like godt det. Men det ble med spøken den dagen.

Dagen etter så møttes vi igjen. Vi var og spiste noe meksikansk mat da vi begynte å snakke om gårsdagens spøk. Denne gangen så ble det noe mer. Det ble en merkelig samtale der begge ville det samme uten å tørre å si det.

Det hele endte med at vi gikk over gaten og inn på Forum Shops på Caesars Palace og så etter ringer. Etter å sjekket 4-5 steder så endte vi med å kjøpe ringer! Derfra kjørte vi rett ned til en rettsbygning i gamlebyen og fylte ut nødvendige papirer. Til sist dro vi til et kapell og giftet oss.

Norges galeste mann ble jeg kalt på Nettavisen. De ante ikke hvor rett de hadde! Satan steike hvor gal det går an å bli!

Huskjøp på gang
Jeg har nå også fått aksept for et bud på en leilighet i Panorama towers her i Las Vegas. Jeg vil muligens ha en base i London også, men det vil tiden vise. Huset i Norge kommer til å bli lagt ut for salg når jeg kommer hjem.

Ingen skal i alle fall si at det ikke skjer noe i livet mitt! Action har jeg søkt og action har jeg fått!

Dere forstår sikkert hvorfor jeg ikke hadde så lyst å skrive denne bloggen. Jeg bretter ut litt for mye om meg selv føler jeg. Nå er i alle fall alle sannheter ute og ingen trenger å spekulere! Jeg har oppført meg veldig galt ovenfor min tidligere samboer Anna! Jeg misliker dette sterkt og kommer nok aldri helt til å tilgi meg selv for dette. Galt har det vel blitt ovenfor Vicki også som ikke fikk vite sannheten om Anna før etter at vi var gift.

Jeg er veldig spent på hva fremtiden vil bringe! Både på og utenfor pokerbordet!

Dette blir slutten på denne bloggen om en ikke helt vanlig måned i en ikke helt vanlig pokerspillers liv...

Andreas