Forhåpentligvis svarte du nei på spørsmålet i ingressen. Andreas Høivold (37) svarte ja. Han deltok nettopp i sesong seks av det svært populære amerikanske TV-programmet High Stakes Poker, hvor kravet til deltagelse blant annet er at du satser minst 1,1 million kroner.

Les hvordan Andreas fikk plass her!

Det er naturligvis en stor ære å få delta, men kan vel karakteriseres som fullstendig galskap å takke ja.

- Da jeg fikk høre motstanderne på det første bordet, tenkte jeg at «ok, det er jo overkommelig». Men de minst kjente ble byttet ut med større og større profiler. Etter hvert begynte jeg bare å le, sier Høivold til Nettavisen.

Midt blant stjernene
Den sympatiske Kristiansand-karen ble plassert i sete tre. Phil Hellmuth satt i sete én, Phil Ivey i sete to, Daniel Negreanu i sete fire, Gus Hansen i sete fem, Tom "Durrrr Dwan" i sete seks, Antonio Esfandiari i sete sju og Dario Minieri i sete åtte.

For å sette dette i perspektiv: I sete én satt den spilleren som har vunnet flest turneringer i World Series of Poker. I sete to satt den spilleren som de fleste regner som verdens aller beste. I sete fire satt den spilleren som har spilt inn mest penger på turneringspoker gjennom tidene. I sete fem satt den uberegnelige dansken Gus Hansen, viden kjent som en av de vanskeligste motspillerne som finnes. I sete seks satt kongen av nettpoker, mannen som rundspilte alle andre under sesong fem av High Stakes Poker.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mot denne gjengen satte altså Andreas Høivold seg ned med 1,1 million kroner. Hans penger, alt sammen. Ikke en krone var lånt, ikke en prosentandel var solgt.

- Galskap? Ja, definitivt! Men er man først gal, så kan man like godt ta litt sjanser, skrev Høivold da han offentliggjorde deltakelsen gjennom sin blogg på Nettavisen.

Imponert av Ivey
Høivold var overraskende rolig før start.

Her finner du Høivolds pokerblogg og andre pokersaker på Nettavisen!

- Det kriblet ikke før vi skulle til å starte. Thor Hansen var der hele tiden, og vi var ute og tok luft ti minutter før det begynte, og på vei tilbake kjente jeg for første gang at det kriblet. Men det var ikke ubehagelig, det kunne fort ha vært verre, forteller Høivold.

- Hvem imponerte deg mest?

- Phil Ivey imponerte. Jeg tror at han hadde en del gode hender, men hvis han ikke hadde det, imponerte han helt sykt. Daniel Negreanu overrasket positivt. Han har tidligere limpet veldig mye og ikke re-raiset noe særlig, men nå gjorde han det i stor grad, sier Høivold.

Passiv «Durrrr»
En som var overraskende passiv, var faktisk Tom Dwan. Under kallenavnet «Durrrr» har han herjet nettpokeren som en virvelvind, men nå holdt han seg mest i ro.

- Durrrr tapte tre millioner dollar på nettet uka før, og jeg tror faktisk at han har tapt fem millioner dollar i løpet av de siste par ukene, så han så litt sliten ut. Det tror jeg ikke at han har opplevd før.

- Hva kan du si om hvordan det gikk for din del?

- Det er lite vi har lov til å si. Jeg hater å sitte inne med ting og ikke kunne snakke om det, og har mest lyst til å hyle ut at sånn og sånn gikk det. Det blir en lang ventetid, sier Høivold.

På lufta i februar
Første episode av High Stakes Poker sesong 6 blir sendt på TV-kanalen GSN i USA 14. februar.

- Det blir spennende å se dette på TV. Det er et par hender hvor jeg lurer på hva motstanderen har hatt. Det er spesielt én hånd mot Phil Ivey hvor jeg prøvde meg på å bløffe, som ikke gikk helt etter planen.

Vi får håpe at resten av hendene gikk bedre.

Les mer om stjernene her:
Phil Hellmuth på wikipedia
Phil Ivey
Daniel Negreanu
Tom Dwan
Gus Hansen
Antonio Esfandiari
Dario Minieri