*Nettavisen* Sport.

Norges Håndballforbund i samtaler med Elverum

ØNSKET AV LANDSLAGET: Christian Berge kan bli ny landslagssjef. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

I forhandlinger med Norges Håndballforbund om en løsning for trener Christian Berge.

26.02.14 23:44

Daglig leder Jostein Borkhus i Elverum bekrefter onsdag at klubben er i forhandlinger med Norges Håndballforbund om en løsning for trener Christian Berge.

Borkhus forteller til Østlendingen at klubben tirsdag kveld ble kontaktet av Norges Håndballforbund ved generalsekretær Erik Langerud. I løpet av onsdag har forbundet og Elverum nærmet seg en løsning på hvordan de skal løse trener Christian Berges fremtidige rolle.

– Vi er langt på vei mot en vinn-vinn-situasjon. Vi som klubb er bare interessert i å lande en løsning. Vi vil bli kvitt støyen og spekulasjonene som har vært rundt oss de siste dagene, sa Borkhus.

Løsning til juni

Ifølge avisa innebærer samtalene at Berge skal overta jobben som landslagssjef samtidig som han leder Elverum i sesongavslutningen.

– Det kom et konkret forslag, så har vi kommet med et motsvar. Deretter gikk vi i dialog. Prosessen har vært god så langt, sa Borkhus.

Løsningen klubben og håndballforbundet er i ferd med å bli enige om skal kun være kortvarig, ifølge Elverum-lederen.

– Tilbudet skisserer en kortvarig løsning fram til VM-kvalifiseringskampene mot Østerrike i juni. Forbundet ønsker å ha en bred og demokratisk prosess når det gjelder den langsiktige løsningen. De er meget klare på at dette i første rekke dreier seg om en kortsiktig løsning.

– Øyner gull

Elverum ligger likt med Haslum på toppen av eliteserietabellen og har en alle tiders mulighet til å forsvare fjorårets seriegull.

– Vi øyner gull, og det er veldig viktig at vi holder på vårt sportslige produkt, sa Borkhus, som også er stolt over at forbundet ønsker Berge som arvtaker for Robert Hedin.

– Det er flatterende for oss som klubb, og for Elverum som håndballby, at vår trener blir jaktet av forbundet. Det er en fjær i hatten, selvfølgelig også for Christian.

Berge har vært engasjert som trener for Norges G94-landslag fra før. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.