RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge / Ntb Scanpix

Norges håp ble utklasset

Sist oppdatert:
Bård Nesteng var sjanseløs i åttedelsfinalen i bueskyting.

33-åringen fra Fredrikstad imponerte under første dag av den olympiske bueskytingen, og skjøt seg helt fram til åttedelsfinale.

Fredag møtte han imidlertid motstand at et helt annet kaliber. Japaneren Takaharu Furukawa vartet opp med strålende skyting innledningsvis, og tok raskt ledelsen 4-0.

Dermed ble alt press lagt over på Bård Nesteng.

Nordmannen åpnet middels, med 8-9-9 i første runde og 9-7-9 i andre runde, mens japaneren vartet opp med to tiere og fire niere. Det tredje settet måtte Nesteng unngå å tape, og det klarte han med serien 9-8-9. Japaneren traff to åttere og én nier.

Fjerde sett åpnet med en nier til begge, før Nesteng bommet totalt og måtte helt ned på 6. Kampen ble i praksis avgjort med denne bommen, for Takaharu Furukawa beveger seg ikke så langt ut i periferien. I stedet svarte han med en nier.

Dermed spilte det liten rolle at også Nestengs siste skudd i OL i London ble en sekser. Furukawa avsluttet med en nier, og vant dermed kampen 6-2 (28-26, 28-25, 25-26, 27-21).

- Det er tungt å fordøye den avslutningen. Den ødela egentlig hele den gode følelsen jeg har hatt hele veien, sa Nesteng til NTB.

Overfor NRK forteller han at han ikke aner hva som skjedde på slutten, da det kom to 6-ere på rad.

- Jeg har ikke noe godt svar på hva som skjedde. Jeg følte egentlig ikke at det var nervene. Jeg følte at jeg burde ha hatt kontroll på det. Jeg så et lite håp etter tredje sett, så dette kom litt ut av det blå.

Herrenes individuelle konkurranse i bueskyting avgjøres fredag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere