*Nettavisen* Sport.

Norges J17-landslag slått ut av EM-kvalifiseringen

Kongsvinger (NTB): Det norske J17-landslaget måtte slå Frankrike for å ta seg videre til fotball-EM, men fikk skikkelig juling og tapte 0-4 i Kongsvinger lørdag.

Etter kun 11 spilte minutter ledet Frankrike med to mål, og håpefulle norske jenter hadde lite å stille opp med. To nye franske fulltreffere etter pause gjorde dagen tung for de norske 17-åringene.

- Dette var en stor skuffelse. Vi hadde store ambisjoner, men så klarte vi ikke å prestere da det virkelig gjaldt. Vi visste at Frankrike var gode, og det var mange av oss som hadde for høye skuldre, sa lagkaptein Lisa Naalsund til fotball.no.

Norge og Frankrike hadde begge full pott før gruppefinalen etter seirer over Irland og Polen, men de franske jentene hadde klart bedre målforskjell. Uttellingen foran mål utgjorde også en stor forskjell på lagene lørdag.

- Man får ikke mange sjanser mot et lag som Frankrike. Når vi ikke klarte å sette de vi fikk, så ble det vanskelig, sa landslagstrener Roar Wold.

Spydspissen Synne Jensen fikk Norges største mulighet etter 66 minutter, men den franske målvakten fikk fingrene på hennes lobb. Når Norge deretter sendte mange spillere framover, kontret Frankrike inn to nye mål og knuste de norske jentenes EM-drøm. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.