*Nettavisen* Sport.

Norges kamp mot Serbia utsatt til juni

KAMP I JUNI? Erling Braut Haaland kan komme til å spille mot Serbia i juni.

KAMP I JUNI? Erling Braut Haaland kan komme til å spille mot Serbia i juni. Foto: (Bildbyrån)

Det serbiske fotballforbundet meldte først at play off-kampen mot Norge blir utsatt til i sommer. Nyheten har siden blitt bekreftet av UEFA.

17.03.20 16:08

26. mars skulle Norge egentlig spille mot Serbia på et utsolgt Ullevaal stadion, men i likhet med EM-sluttspillet vil den kampen bli utsatt på grunn av virusutbruddet i Europa.

Nå melder Det serbiske fotballforbundet at kampen skal spilles i juni 2020 dersom situasjonen knyttet til virusutbruddet tillater det.

Det har senere også kommet en offisiell bekreftelse fra UEFA om at de tar høyde for at de resterende playoff-kampene vil bli spilt i juni, slik det serbiske fotballforbundet melder.

De melder uansett at man vil se forholdene i forkant av oppgjørene for å se om det er mulig å få på plass kampene.

Nyhetsstudio: Få de siste oppdateringene om koronaviruset

- Litt kjappe på avtrekkeren

Nettavisen har vært i kontakt med Gro Tvedt Anderssen, kommunikasjonsdirektør i NFF, men hun vil foreløpig ikke kommentere når kampen skal spilles.

NFF var tidligere tirsdag først ute med å bekrefte at EM vil bli utsatt til 2021, og sier at de nå må vente på UEFA før de uttaler seg om play off-kampen.

- Vi var nok litt kjappe på avtrekkeren tidligere i dag, så nå må vi vente på UEFAs offisielle bekreftelse. Så kan jeg kommentere det da, sier Anderssen til Nettavisen.

Det serbiske forbundet antyder at den offisielle bekreftelsen vil komme i løpet av tirsdagen.

Hold deg oppdatert: Slik påvirker koronaviruset idretten

EM utsatt til 2021

Koronaviruset har ført til en rekke utsettelser i fotball-verden.

Tirsdag møttes UEFA og representanter fra deres 55 medlemsland for å diskutere hvordan de skulle løse den kompliserte situasjonen.

Konklusjonen ble som ventet at EM nå blir flyttet.

Mesterskapet vil bli spilt mellom 11. juni og 11. juli sommeren 2021. Dette er første gang siden mesterskapets oppstart at man har valgt å utsette grunnet en pågående verdenskrise. Det er blitt spilt EM hvert fjerde år siden 1960.

EM-flyttingen gjør også at europamesterskapet for kvinner og U21-EM menn neste år må vike. Når disse turneringene skal spilles, er ikke avklart.

Få koronanyhetene på sms! Nettavisen sender deg de tre viktigste sakene hver dag. Meld deg på ved å sende korona til 2005. Total pris 49 kroner. Utsendingene avsluttes automatisk fredag 27. mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag