Norges kaptein skadd før VM

Foto: EPA/Scanpix

Norges kaptein Tommy Jakobsen er skadet, drøye to uker før A-VM i ishockey starter i Latvia.

18.04.06 14:34

Tommy Jakobsen er kaptein og en av nøkkelspillerne på det norske landslaget som om drøye to uker skal forsvare plassen i A-VM i ishockey. Men i den første finalekampen mot Eisbären Berlin i det tyske sluttspillet skadet han menisken.

Meniskskade
- Jeg pådro meg en liten skade i den første finalen. Det er en meniskskade. Jeg vet ikke om den er avrevet eller bare har fått seg en ordentlig smell, sier Tommy Jakobsen til TV 2 Nettavisen.

Han bidro med assist på det ene målet til Düsseldorf Metro Stars i 2-6-tapet som mandag avgjorde finaleserien i det tyske sluttspillet. Eisbären Berlin vant 3-0 i kamper.

- De var for gode. Det er bare sånn det er, konstaterer Jakobsen.

Må opereres?
Sammen med lagkamerat Tore Vikingstad slutter han seg til landslagstroppen førstkommende helg.

- Jeg regner med at vi flyr ned til Sveits på fredag. Så får vi se på om vi skal spille med én gang, sier den sympatiske backen, som skal til MR-undersøkelse tirsdag ettermiddag. Han ble operert i menisken for et par år siden, og regner med at operasjon må til også denne gang.

- Ja, men det blir da i så fall etter VM. Jeg har jo spilt finalene, så det går jo å spille. Det er ikke noe problem med noen kamper til.

Dropper treningskampene?
Spørsmålet er om han skal spille i oppkjøringskampene fram mot VM-åpningen mot USA 5. mai.

- Det er det jeg ikke vet. Det må jeg snakke med legene om. Hvis det ikke blir noe bedre dag for dag, er det liten vits i å spille treningskampene før VM. Det er bedre å spare seg til VM.

Den norske landslagskapteinen forlater for øvrig Düsseldorf Metro Stars og DEL etter ti sesonger i Tyskland. Neste sesong spiller han for den østerrikske klubben EZ Graz.

Norge spiller dobbeltlandskamp mot Hviterussland på Jordal Amfi i Oslo tirsdag og onsdag klokken 18.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.