Gå til sidens hovedinnhold

Norges keepertrening vekker oppsikt i Serbia

Serbisk avis har bitt seg merke i keepertreningen til det norske landslaget. Nå svarer keepertrener Frode Grodås på skriveriene.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Torsdag kveld er det klart for Norges mye omtalte skjebnekamp mot Serbia.

På det serbiske laget er det spissen Aleksandar Mitrovic som blir trukket frem som kanskje den største trusselen av eksperter. Fulham-spissen har til vane å prestere godt for landslaget og har på sine 57 kamper scoret 35 mål.

Serbiske medier tror det norske laget frykter Mitrovic og nå har én av de største avisene gjort et større nummer ut av Norges keepertrening på Ullevaal denne uken.

Den serbiske avisen Telegraf melder nemlig at de norske keeperne forbereder seg på en spesiell måte på grunn av det kommende møtet med Mitrovic.

Avisen viser til Norges egne videoklipp på Instagram fra tirsdagens keepertrening hvor målvaktene Rune Jarstein og André Hansen øver på å fange opp innlegg foran mål mellom noen plastdukker.

Les også: Dårlig stemning i Serbia før Norge-dramaet: - Folk har gitt opp

Grodås avviser

Landslagstrener Frode Grodås begynner å humre litt når Nettavisen forteller om den serbiske avisens observasjon.

Den tidligere norske landslagskeeperen er tydelig på at øvelsen på ingen måte er ment som noen spesieltrening frem mot møtet med Serbias kraftspiss.

- Så stor respekt har vi ikke for dem, sier Grodås til Nettaivsen.

- Mitrovic er helt sikkert en bra mann, men det her er noe vi gjør på nesten hver eneste trening, forteller den norske keepertreneren.

Grodås forklarer at de tirsdag øvde på innleggssituasjoner nært mål, mens de onsdag vil kjøre en lignende øvelse med baller inn i boksen noe lenger fra mål.

Les også: Nysgjerrighet rundt norske spillere i Dortmund: - Får spørsmål

Han forklarer at de stort sett har normale forberedelser til Serbia-kampen, men at de har identifisert noen farer.

- Oppgaven vår som trenere er å vise et bilde av hva vi forventer (av Serbia). Det er som dere skriver at de er store, røslige karer som er bra i boks, og så har de gode skyttere. De kan skyte fra både uventet og lenger hold. Det er nok det som kommer i tillegg til det vanlige fokuset, men vi konsentrerer oss mest om oss selv, sier Grodås.

Les også: Serbisk koronaforvirring før skjebnekampen mot Norge

Grodås om Jarsteins situasjon: - Ikke ideelt

Trolig blir det Tyskland-proff Rune Jarstein som får fornyet tillit mellom stengene i torsdagens oppgjør mot serberne.

Jarstein har de siste årene imponert i Bundesliga for Hertha Berlin, men denne sesongen er nordmannen henvist til benken.

Keepertrener Grodås erkjenner at det ikke er noen gunstig situasjon for Jarstein.

- Nå er det ikke tatt ut noe lag, men hvis du spør om Rune så er det ikke ideelt. Ideelt sett skulle han spilt i Tyskland og spilt hver helg, men det er en del av livet, sier Grodås.

Den tidligere målvakten forteller at han selv kjenner godt til det Jarstein nå opplever i klubblaget.

- Du snakker nå med en som har vært mye i samme situasjon. Jeg er ikke noe betenkt med det her på kort sikt. Han trener i jobben, men ideelt er det ikke, forteller Grodås.

Les også: Usikker på Henriksen

Samtidig finner keepertreneren trygghet i at Jarstein har vært med i gamet lenge.

- Han har vært med såpass lenge og har masse erfaring. Han vet hva som skal til, hva han må gjøre og hva som venter ham, sier Grodås.

Oppgjøret mellom Norge og Serbia har avspark torsdag klokken 20.45. Dersom Norge slår Serbia venter Israel eller Skottland i en avgjørende playoff-finale.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken