*Nettavisen* Sport.

Norges mann møter verdens beste i snooker-VM

FÅR TØFF MOTSTAND: Kurt Maflin skal møte Mark Selby i snooker-VM. Foto: ai Chengzhe (ChinaFotoPress via Getty Images)

Kurt Maflin sikret seg Norges første plass i et snooker-VM da han kvalifiserte seg onsdag.

16.04.15 13:33

Torsdag ble det klart at han møter Mark Selby i 16-delsfinalen.

Maflin slo ut irske Fergal O'Brian i den siste kvalifiseringsrunden. I et høydramatisk oppgjør vant den Oslo-bosatte utøveren 10-9.

I torsdagens trekning ble det klart at han møter verdensener Mark Selby fra England.

Det betyr at Norges representant etter alt å dømme vil få massiv mediedekning den første dagen av mesterskapet. Kampene spilles best av 19 partier.

Førsteseedet

At Kurt Maflin trakk tittelforsvareren i VM kan enten være veldig bra eller ekstremt uheldig, mener Eurosport-kommentator og tidligere norgesmester i biljard Torstein Wik.

Onsdag sikret Kurt Maflin seg Norges første plass i et snooker-VM da han kvalifiserte seg etter et høydramatisk oppgjør mot Fergal O'Brian. Torsdag ble det klart at han møter Mark Selby i 16-delsfinalen.

- Det var en skikkelig tøff trekning. Selby er tittelforsvarer, verdensener og førsteseedet. Det er den tøffeste matchspilleren av dem alle. Det er som å trekke Tyskland i første avgjørende kamp i fotball, sier Wik til NTB.

De to møtte hverandre også i semifinalen i China Open i starten av april. Maflin ga verdenseneren kamp, men tapte til slutt 3-6.

- Det positive med at han møter Selby, er at de kjenner hverandre personlig fra oppveksten i England. De er like gamle, og Kurt var et stortalent som banket Selby flere ganger. Som proffer har de møttes to ganger. I tillegg til tapet i China Open, vant Kurt 5-3 i German Masters i fjor, påpeker Wik.

- Så det er ikke snakk om noen komplekser ved å møte Selby. Han har ikke overdreven respekt, og skal nok gi ham knallhard kamp.

Oppmerksomhet

Oppgjøret er VMs åpningskamp og starter lørdag klokken 11.00.

Det betyr at Norges representant etter alt å dømme vil få massiv mediedekning den første dagen av mesterskapet. Kampene spilles best av 19 partier.

- Han kommer til å få enorm oppmerksomhet i og med at han spiller åpningskampen, forteller Wik.

I Storbritannia blir snooker sett på som den nest største tv-idretten med seertall opp mot 20 millioner. Ifølge snookerguru Barry Hearn er VM i Crucible, Wimbledon, FA Cup-finalen og Grand National galoppløp de fire største sportsbegivenhetene i landet.

Det setter Maflins prestasjon i perspektiv, mener Eurosport-kommentatoren.

- VM betyr ufattelig mye mer enn de andre turneringene – både status og pengemessig.

Stolt av norsk flagg

Maflin er født og oppvokst i London, men har bodd i Oslo siden 2003 og representerer Norge.

- Han er veldig stolt over å representere Norge. Han prater flytende norsk, har norsk sønn og kone og har kongepokal i snooker. Han har full anledning til å representere Norge, sier Wik.

Et viktig poeng ved at Maflin møter førsteseedede Selby i 16-delsfinalen, er at en seier kan gi enorme fordeler utover i turneringen.

- Da tar han over posisjonen som førsteseedet resten av turneringen. Det er en stor bonus.

I tillegg hviler det en forbannelse over VMs førstegangsvinnere, skal vi tro Wik.

- Det er ingen som har klart å forsvare tittelen etter å ha vunnet for første gang. Det gjelder stjerner som Steve Davis, Stephen Hendry, Ronnie O'Sullivan og flere andre. Dette vet Selby, og han har et enormt press. Han har også en tendens til å gå på noen blemmer, avslutter Wik optimistisk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.