Gå til sidens hovedinnhold

Norges mest sexy idrettsstjerner

De er unge og lovende, ikke rart vi er stolte av disse flotte utøverne.

(SIDE2:) De er landets sprekeste og sunneste inspirasjonskilder med kropper og magemuskler de fleste bare kan drømme om. Her er ti av Norges hotteste idrettsforbilder - fem gutter og fem jenter.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Se bildekarusell lenger ned i artikkelen.

JENTENE:

Cathrine Larsåsen (23)
Denne vakre jenta er norsk rekordholder i stavsprang, og 28. juli 2010 satte hun igjen ny norsk rekord med 4,35 meter i finalekvalifiseringen under EM i friidrett i Barcelona. Det er ingen tvil om at Cathrine har fått opp interessen for stavsprang her i landet, men sorry gutter, hun er dessverre opptatt. Blondinen er nemlig sammen med den danske lengdehopperen Morten Jensen (27).

Christina Vukicevic (23)
Friidrettsutøveren har spesialisert seg på 100 meter hekk, og hun viser stadig fremgang med gode plasseringer. Hekkeløperen ble nummer fire etter å ha satt årsbeste på 12,78 i årets EM-finalen på 100 meter hekk. Under junior-VM i friidrett 18. august 2006 tok Vukicevic sølv med tiden 13,34 på samme distanse. Christina Vukicevic er sammen med spydkaster Andreas Thorkildsen, og paret har vært sammen i over fem år. Den populære hekkeløperen er blitt et ettertraktet sponsorobjekt de siste årene. Hun har et flott utseende, utstråling, er dedikert og prestasjonsorientert.

- Jeg føler at jeg er et relativt sunt forbilde for yngre jenter, og at jeg driver med en idrett som er vanvittig kul å se på. Og så er jeg jo ikke akkurat en jetsetter. Jeg har ofte sagt nei til gutteblader, og er isteden opptatt av å ha et seriøst idrettsimage, har Christina Vukicevic tidligere uttalt.

Therese Johaug (22)
Langrennsjenta Therese Johaug kommer fra Dalsbygda i Os, og under OL i Vancouver 2010 ble hun olympisk mester i 4 x 5 kilometer stafett. Den sjarmerende skiløperen har flere ganger vært i toppen av «Mest sexy»-kåringer, og til dere gutta - ja, hun er singel!

Ezinne Okparaebo (22)
Denne norske friidrettsutøveren er født i Nigeria, og flyttet til Norge som niåring. Ezinne Okparaebo satte ny norgesrekord og ble nummer fire på 100-meter under EM i Barcelona i år. I tillegg til å være en av Norges raskeste er hun også uten tvil en av landets hotteste friidrettskvinner.

Camilla Herrem (23)
Håndballjenta spiller for Byåsen og for det norske landslaget. Mange vil kanskje si at Camilla Herrem er Norges hotteste håndballspiller, men 23-åringen er ikke singel. Hun er nemlig sammen håndballspilleren Steffen Stegavik.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

GUTTA:

Andreas Thorkildsen (28)
Kristiansand-gutten er eneste nordmann med to OL-gull i friidrett (Beijing 2008 og Aten 2004). Andreas Thorkildsen var igjen nylig øverst på seierspallen etter å ha vunnet EM-gull i spyd i Barcelona. I 2006 kom Thorkildsen på tredje plass i kåringen av «Årets friidrettsutøver» i Europa. Den kjekke spydkasteren er som tidligere nevnt sammen med hekkeløper Christina Vukicevic

Per Ciljan Skjelbred (23)
Mange ungpiker ble nok interessert i fotball når denne unggutten startet sin karriere i Rosenborg. Fotballspilleren ble for alvor kjent når han skrev sin kontrakt med fotballaget i 2006. 23-åringen venter til høsten barn sammen med kjæresten Kristina Jørgensen (22). Paret har vært sammen siden 2005. Per Ciljan Skjelbred har kontrakt med Rosenborg ut 2011-sesongen.

Jaysuma Saidy Ndure (26)
«Jays» vokste opp i Gambia, men kom til Norge som 18-åring. Han har norsk far og ble norsk statsborger i 2006. Jaysuma er en lovende friidrettsutøver på 100 meter og 200 meter. I 2007 løp Ndure inn til ny norsk rekord på 200 meter under verdensfinalen i Stuttgart, og slo Geir Moens 11 år gamle rekord. Med tiden 19,89 var han første nordmann under 20-sekundersgrensen. Tiden er den 5. beste tiden som ble oppnådd i 2007. Under EM i friidrett 2010 i Barcelona ble Ndure nummer 6 på 100 meter og nummer 5 på 200 meter etter å ha vært blant medaljefavorittene i begge øvelsene.

Emil Hegle Svendsen (25)
Mange mener at dette er Norges hotteste skiskytter. 25-åringen hadde sin OL-debut i Torino 2006 der han kjempet seg til en sjetteplass på 15 kilometer fellesstart. Under de Olympiske Leker i Vancouver 2010 tok skiskytteren gull på 20 kilometer. Emil Hegle Svendsen tok også gull på 4 x 7,5 kilometer stafett sammen med Halvard Hanevold, Tarjei Bø og Ole Einar Bjørndalen.

Petter Northug (24)
Petter Northug jr. har utviklet seg til å bli en av verdens beste mannlige langrennsløpere. Langrennskongen er kjent for sin sterke spurt og voldsomme krafttak. Mange mener Petter har en litt arrogant oppførsel, men han bryr seg sjeldent om kritikken fra media. Skiløperen har blant annet vunnet fire VM-gull og under Ol i Vancouver tok han to gull, ett sølv og én bronse. Med sine muskuløse armer og sixpack er det ikke rart Petter er populær både blant jentene og i media, men skikongen er ikke ledig på markedet. Han er sammen med søte Rakel Nordtømme (21).

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Alle foto: Scanpix

3566

Kommentarer til denne saken