Norges neste landslagssjef: - På tide å prøve noe nytt

NY SJEF: Det ble i dag bekreftet at Petter Thoresen (til høyre) tar over som ny landslagssjef i ishockey. Her fra fredagens pressekonferanse med generalsekretær Ottar Eide.

NY SJEF: Det ble i dag bekreftet at Petter Thoresen (til høyre) tar over som ny landslagssjef i ishockey. Her fra fredagens pressekonferanse med generalsekretær Ottar Eide. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Petter Thoresen ser frem til å bli Norges nye landslagssjef.

04.12.15 16:59

Det ble i dag klart at Petter Thoresen tar over etter Roy Johansen som norsk landslagssjef i ishockey etter VM. Den nåværende Stavanger Oilers-treneren at han er glad for å ha fått muligheten.

- Det er klart det er en tøff jobb å ta over etter en suksesstrener som Roy, men jeg har jo gått og tenkt at det kanskje kunne bli min tur. Det er en stor utfordring jeg har fått lov til å bli med på nå, så jeg er stolt av det, forteller Thoresen til Nettavisen.

- Jeg har jo aldri vært landslagstrener før, og jeg har alltid trivdes med å være rundt laget. Men jeg kjenner at det er på tide å prøve noe nytt, og da sjansen dukket opp, følte jeg at det var rett for meg nå.

Ny rolle

Thoresen er tidenes mestvinnende trener i norsk ishockey og står med hele ti norgesmesterskap med Storhamar (95/96, 96/97, 1999/2000), Vålerenga (01/02, 03/04) og Stavanger Oilers (09/10, 11/12, 12/13, 13/14, 14/15). Han innrømmer at han må endre litt på vanene som landslagssjef.

- Det blir en annen måte å jobbe på. Som klubbtrener så er du sammen med laget ditt nesten hver dag i ni måneder. Som landslagstrener er det mer perioder på en uke og litt lenger under VM.

Thoresen fortalte også at det å kunne flytte tilbake til østlandet, der familien hans bor, var en viktig faktor i valget om å bli ny norsk landslagssjef.

- Jeg må nok bli flinkere til å besøke spillere og snakke med spillere gjennom hele sesongen. Jeg må jo følge med på hva som skjer. Så det blir litt mer ensomt å reise rundt og titte, men jeg gleder meg til å prøve noe nytt.

Samme filosofi

- Jeg tror jeg må ha litt av den samme tankegangen som Roy har hatt ved å bygge lag og skape en fin homogen gruppe. Det er vanskelig å si med utskiftninger, vi har ganske lik filosofi om ishockey, jeg og Roy.

- Småjusteringer blir det nok, men det gjelder å bygge et lag. Norge er ikke verdens største hockeynasjon, så det gjelder å ha gutter som virkelig vil være der og ofre seg for å gjøre gode resultater, forteller Thoresen som også mener det blir viktig at spillere som Mats Zuccarello Aasen og Andreas Martinsen kan ta med seg sin erfaring fra NHL og være potensielle ledere i laget.

Fremtidige mål

Thoresen forteller at han vil prøve å dra nytte av den internasjonale erfaringen han har etter å ha spilt Champions League med Oilers, samt seieren i Continental Cup i 2014.

- Det er helt klart. Dette blir jo enda noen steg opp igjen med landslaget, men det er klart at alle sånne internajsonale kamper er viktig erfaring å ta med seg. Alle vet hvor små marginer det er i ishockey fra å lykkes til å ikke lykkes, så det er flott erfaring å ha med seg.

Likevel er Thoresen klar på at selv om OL i Pyeongchang i 2018 er en drøm, så er fortsatt hovedmålet å holde seg blant de beste i verden.

- Alle vil jo til et OL, og det hadde vært en stor opplevelse, men hovedmålet må jo være å fortsatt være blant de 12 beste i verden. Å holde oss innenfor de 12 beste og gjerne oppover der et sted. Det er hovedmålet for norsk ishockey.

I tiden fremover er Thoresen uansett klar på at hovedfokuset ligger på å gjøre en god sesong med Stavanger Oilers.

- Jeg skal fullføre med stil i Oilers de neste fem månedene og så er det nye utfordringer som ligger foran meg, forteller en fornøyd Thoresen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.