RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges nye gullgutt

Foto: Heiko Junge/Scanpix
Sist oppdatert:
Emil Hegle Svendsen gråt for sitt første VM-gull. Ole Einar Bjørndalen gjorde dagen komplett.

Duoen sikret norsk dobbeltseier på torsdagens 20-kilometer under VM i skiskyting i Östersund. Russiske Maxim Maksimov tok bronse.

- Jeg bestemte meg for å bruke hodet på akkurat det som var viktig, sier en beveget gullgutt til NRK umiddelbart etter triumfen.

Les også:
Emil snakket ut med sjefen
Emil måtte bremses
Sven Fischer hyller Emil
Bjørndalen frykter Emil

- Jobbet sinnssykt bra
22-åringen fra Trondheim kjempet i teten gjennom hele løpet. Han måtte tåle ett tilleggsminutt på sin første ståendeserie, men leverte for øvrig et perfekt løp.

Dermed fikk han en skikkelig oppreisning for de skuffende resultatene på sprinten og jaktstarten i VM. Etter de nedturene hadde han en grundig samtale med trener Kjell Ove Oftedal.

Det hjalp.

- Jeg har jobbet med å komme tilbake i mental balanse. Jeg har jobbet sinnssykt bra med hodet, sier Emil Hegle Svendsen, som opplevde noen nervepirrende minutter i målområdet før seieren var klar.

(Les videre under bildet)

Sterk avslutning
For etter en skuffende start med et tilleggsminutt på hver av de to siste skytingene, fikk Ole Einar Bjørndalen virkelig sving på avslutningen av sitt løp.

Etter siste skyting lå Bjørndalen 26 sekunder bak Svendsen. Det var han aldri i nærheten av å kunne ta igjen. Til slutt ble seiersmarginen på 31,4 sekunder.

- Jeg synes jeg gikk bra, presset alt jeg hadde. Jeg hadde ikke mer å gi, innrømmer Emil Hegle Svendsen.

At det skulle bli en duell mellom nettopp Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen kom definitivt ikke som noen overraskelse for for den gamle mesteren. I januar spådde Bjørndalen overfor Nettavisen at trønderen ville bli en av hans tøffeste konkurrenter i VM.

RESULTATER:

7177

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere