Gå til sidens hovedinnhold

Norges nye gullgutt

Hørt om Eirik Kurland Olsen? Han er Norges nye verdensmester.

Fredag formiddag gikk 19-åringen fra Idrettslaget Ros helt til topps på 20 km fellesstart med skibytte under junior-VM i langrenn i italienske Tarvisio.

Les også:Sølv og bronse til jentene

Sjur Røthe fra Voss sørget for at det også ble norsk bronse i gutteklassen. Og supplerer man med Marte Monrad-Hansens sølv og Therese Johaugs bronse, er det bare å fastslå at det har vært en strålende morgen for norsk langrenn.

- Falt fra medalje
I gutteklassen var det også en tredje nordmann som var med i medaljekampen.

- Eirik Sæves ble med Eirik Kurland Olsen på et rykk mot slutten av løpet. Men dessverre falt han og brakk staven, og ble tatt igjen av feltet som kom bak. Eirik falt nok fra en medalje, forteller juniorlandslagstrener Fredrik Aukland.

Sæves ble nummer sju. Og trøsten får være at han allerede har tatt en medalje under mesterskapet i Tarvisio, nemlig bronse i sprint.

- Enormt talent
Slik beskriver Aukland den nybakte verdensmesteren Eirik Kurland Olsen:

- Han er et enormt talent. Han kan bli en veldig god løper hvis han er villig til å legge ned det arbeidet som kreves. Og det tror jeg han er.

- Har han noen svakheter?

- Han er ingen stor sprinter. Kapasiteten er hans store styrke, ikke hurtigheten. Og han er best i klassisk, forteller Fredrik Aukland.

Se komplett resultatliste her

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album