Norges nye gulljente

Foto: Thore-Erik Thoresen (Norges Friidrettsforbund)

Isabelle Pedersen til topps i junior-VM i natt.

23.07.10 09:02

En etter en har de dukket opp de siste årene, unge friidrettsjenter som har vist konkurrentene ryggen på juniornivå. Christina Vukicevic, Ezinne Okparaebo og Karoline Bjerkeli Grøvdal forbereder seg nå til senior-EM i Barcelona.

Da dukker ei ny jente opp og viser at norsk friidrett har enda mer å glede seg til i framtida.

- Sjokk
Torsdag kveld stormet nemlig Isabelle Pedersen (18) fra bergensklubben Norna Salhus inn til gull på 100 meter hekk under junior-VM i Moncton, Canada.

- Dette føles som noe midt mellom vidunderlig og fantastisk og lykkelig og glede, kort sagt «wow», sier en jublende gullvinner til Friidrett.no.

- Jeg er i sjokk, sier hun.

Vinnertiden på 13.30 var en personlig rekordforbedring med hele tre tideler. Samtidig er det ny norsk juniorrekord, fire hundredeler foran Christina Vukicevics gamle rekord.

Nærmest perfekt
Naturligvis er Isabelle Pedersen strålende fornøyd.

- Jeg merket at jeg var borti en av de første hekkene, men bortsett fra det, var det et nærmest perfekt løp, erkjenner hun.

Selv om Isabelle Pedersen ikke er så kjent for folk flest, har hun lenge vært et stort talent. I fjor tok hun sølv i junior-EM, og hun tok også gull i ungdoms-VM i Bressanone.

På seniornivå har hun NM-gull innendørs på 60 meter hekk, og i 2008 tok hun sølv på 100 meter hekk utendørs, bak Christina Vukicevic.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.