*Nettavisen* Sport.

Norges nye klatrekonge

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Lars Petter Nordhaug leker med de store.

Lars Petter Nordhaug har hatt en strålende start på årets sesong.

I starten av mars dro han ned rullgardina og kjempet mot Alberto Contador i de spanske fjellene under Murcia Rundt.

På lørdag kjempet han igjen med noen av verdens beste bakkeklatrere. Både Bradley Wiggins og Andreas Klöden måtte slippe. Det måtte ikke Nordhaug.

Tøff etappe
- Det var tøft i dag, med mange bakker, var vel ca. 4000 høydemeter i dag. Vi brukte vel rundt 5 timer og 30 minutter. Det gikk bare fortere og fortere utover etappen, fortalte Nordhaug til procycling.no etter rittet.

- Hvordan opplevde du den siste bakken?

- Jeg og Cummings skulle passe på Wiggins. Han gikk for å vinne hele greia (Criterium International). I starten gikk det passe fort, men så rykket Andy Schleck. Da ble det en skikkelig fartsøkning. Jeg så at Wiggins slet, og var i tvil om jeg skulle følge, eller prøve å hjelpe han. Men jeg følte meg bra, så jeg bestemte meg for å følge. Da jeg så bakover var ikke Wiggins der. Etter dette fulgte en liten støtekonkurranse med mange støt, sa 26-åringen.

- Hva skjedde etter at Fränk Schleck, Taaramäe og Kiryenka fikk luke?

- Etter en liten stund stakk Samuel Sanchez. Jeg fulgte, men det gikk skikkelig fort og jeg måtte slippe. Han kom i retur, så det var jo likså greit at jeg slapp, flirte Nordhaug.

God etappeplassering
Nordhaug slapp seg ned til gruppa igjen. Der prøvde Lars Petter seg flere ganger, men kom aldri av gårde.

- Helt på slutten ble det kjørt litt roligere. Da var folk opptatt av en god etappeplassering, og jeg sparte meg for å få en bra spurt istedenfor å prøve å rykke en gang til, fortalte Sky-rytteren.

Les også: - Denne vant jeg for Jens

Har blitt en klatrer
26-åringen viste for andre gang denne sesongen at han kan sitte med de beste klatrerne i verden.

- Vil du si at dette er din gjennombruddsesong?

- Ja. Det var skikkelig kult å vise at det i Murcia ikke bare var et blaff. I fjor var jeg litt usikker på hva slags type rytter jeg var. I vinter har jeg trent mye på å bli en bedre klatrer, og det er morsomt at det gir uttelling, sa en fornøyd Nordhaug.

- På søndag venter en flat etappe og en tempoetappe. Må du kjøre opptrekk eller får du spare deg til tempoen?

- Jeg tror ikke jeg skal kjøre opptrekk. Jeg skal prøve å spare så mye krefter som mulig, men det kommer til å gå fort hele etappen.

- Hvor bra tror du at du kan gjøre det på tempoen? Er topp ti i sammendraget innen rekkevidde?

- Jeg er vel ikke kjent som en kanongod temporytter, men jeg skal gjøre mitt beste. Jeg skal konsentrere meg om meg selv. De andre får jeg ikke gjort noe med. Men jeg håper på topp ti.

Les også: Dette er din sykkelhelg

Norges nye klatremus
Nøtterøy-gutten har vært best av Team Sky-rytterne i bakkene i både Vuelta a Murcia og Criterium International. Allikevel tror han at han blir hjelperytter i både Giro d’Italia og Ardenner-klassikerne.

- I giroen vil jeg nok hjelpe Thomas Löfkvist i fjellene. Men vi får se hvordan det utvikler seg. Det blir i alle fall et veldig tøft ritt, nesten umenneskelig. I Ardenner-klassikerne har vi mange gode ryttere, som Uran. Vi får se litt hvem som har dagen, ingenting er avgjort.

Men en ting er sikkert: Lars Petter Nordhaug er Norges nye klatremus.

Her finner du vårt diskusjonsforum!

Delta gjerne i vår sykkelkonkurransen. Flotte premier hele året rundt!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.