KUUSAMO/OSLO (ANB/Nettavisen): Han hadde en tredjeplass som best i verdenscupen fra Vikersund i mars 2009.

Men det var før lørdagens renn i Kuusamo. Der ble Mikko Kokslien nummer to, kun slått av østerrikeren Felix Gottwald.

Er dette starten på gjennombruddet for deg?

- Ja, det er kanskje det. Jeg føler meg veldig sterk om dagen og begynner å ta mange steg i hoppbakken. Vi har jobbet veldig med det i sommer og jeg har fått mer selvtillit der. Før fryktet jeg mer for resultatene i bakken, men nå gleder jeg meg til sette utfor, sier Kokslien til ANB.

Nå drømmer han om VM-gull.

- Jeg drømmer om å ta en individuell medalje i VM på hjemmebane. Det hadde vært drømmen, og å gjøre det bra med laget, selvsagt, sier Kokslien.

Ledet lenge
25-åringen fra Søre Ål lå på 21.-plass etter hopprennet, men har sin store styrke i sporet. Etter seks kilometer var han helt framme i tet, og den posisjonen holdt han til det bare var en kilometer igjen.

Mot slutten av løpet ble imidlertid Gottwald for sterk, og distanserte Kokslien med 7,5 sekunder.

- Jeg er veldig godt fornøyd. Jeg trodde ikke jeg skulle komme på pallen etter hopprennet i dag, og ble overrasket da jeg hørte at jeg tok inn såpass mye tidlig i langrennet, sier Kokslien.

- Jeg ble kanskje litt ivrig da jeg gikk i fra i front før sisterunden der, men det er en veldig ny situasjon for meg, og merket at det var noe annet å ligge foran der. Felix kom utrolig fort og da var jeg så sliten at jeg var sjanseløs til å henge på, forklarer han videre.

Franske Jason Lamy Chappuis, som vant fredagens renn i Kuusamo, ble nummer tre.

Jan Schmid ble nummer seks og nest beste nordmann. Espen Rian ble nummer 13, Ole-Christian Wendel 22, Magnus Moan 26 og Håvard Klemetsen 31.

Svart helg for Moan
For Moan, som normalt er Norges beste kombinertløper, har det ikke vært noen god helg i Kuusamo. Fredag droppet han langrennet på grunn av et håpløst utgangspunkt etter hopprennet.

Heller ikke lørdag lyktes han i bakken, og gikk ut som nummer 40.

Petter Tande deltok ikke i Kuusamo på grunn av sykdom.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!