RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed har bestemt seg for å gi gass mot OL i Beijing 2008.
Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed har bestemt seg for å gi gass mot OL i Beijing 2008. (SCANPIX)

Norges nye OL-håp

Sist oppdatert:
Siren Sundby har bestemt seg for å satse videre mot OL i Beijing 2008, og får med seg tre venninner.

Sundby hadde opprinnelig planer om å gi seg på toppnivå etter Aten-OL i 2004. Nå har OL-vinneren imidlertid gjort helomvending - og satser videre mot nye medaljer av det edleste metallet i OL neste år.

Sammen med Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed satser «Ynglingen» mot OL i 2008.

- På papiret er dette et «Dream-Team», sier sportsjef Espen Guttormsen.

Han blir trener og manager for laget. Satsingsplanen ble presentert i samarbeid med Olympiatoppen på en pressekonferanse på Sjøfartsmuseet mandag ettermiddag, opplyser Norges seilforbund på sine hjemmesider.

- Laget besitter allerede spesifikk Ynglingkompetanse ved Lise Birgitte og Alexandra. Båtfart og teknikk er derfor allerede på plass. I tillegg sitter Siren på spisskompetansen «å ta riktige valg», i tillegg til at hun er god på å vinne, forteller Guttormsen.

Første delmål for laget er å kvalifisere nasjonen til OL. Dette skjer under VM i Caicais, Portugal i juli 2007, hvor 15 båter deltar.

- Laget er ydmyke for den tiden de har til rådighet og ser at dette er deres største konkurrent. Likevel har de valgt å satse da de har stor tro på at kampen om medalje er realistisk, opplyser Norges seilforbund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere