RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Anders Skjerdingstad/Nettavisen

Norges nye skiprinsesse

Sist oppdatert:
Torsdag gikk hun gråtende i mål. Lørdag kom gjennombruddet for Marthe Kristoffersen (18).

GRANÅSEN (Nettavisen): Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Therese Johaug har fått massiv oppmerksomhet som juniorer de siste sesongene.

Meråker-jenta Marthe Kristoffersen er kanskje et større talent enn begge. Mange hadde 18-åringen som en av favorittene på torsdagens 10-kilometer i NM. Det endte med en sjuendeplass.

- Skikkelig langt nede
- Jeg var skikkelig langt nede torsdag. Jeg holdt nesten på å begynne å gråte da jeg gikk oppløpssida. Men kanskje var det en slik trøkk jeg trengte for å senke skuldrene, sier Kristoffersen til Nettavisen.

Før lørdagens 15 km fellesstart med skibytte hadde hun klart å nullstille. Og absolutt alt gikk meget bedre.

Sammen med Therese Johaug preget hun løpet hele veien. Og da Marit Bjørgen satte inn kreftene mot slutten av løpet, var Marthe Kristoffersen den eneste som var i nærheten av å kunne svare. I mål var hun 2,6 sekunder bak.

Tung vraking
- Det er ganske uvirkelig at jeg har klart sølv i senior-NM. Det har ikke helt gått opp for meg ennå, sier jenta som faktisk var sin egen trener helt til hun kom inn under Fredrik Auklands vinger på juniorlandslaget.

Han tok ut Kristoffersen til junior-VM allerede som 17-åring. Det endte med en individuell sølvmedalje – og en gedigen skuffelse. Til tross for individuelt sølv, fikk nemlig ikke Kristoffersen gå på det norske gullaget i stafetten.

- Å få den beskjeden var det verste jeg har opplevd i mitt liv, innrømmer Marthe et år senere.

Og under årets junior-VM i Polen blir det neppe noen diskusjon om hennes plass på stafettlaget. Faktisk ser hun i øyeblikket ut som en kandidat til å vinne fire gull.

VM og verdenscup
I tillegg skal landslagsledelsen nå prøve å legge en kabal som gjør at Kristoffersen kan få vist seg fram i verdenscupen.

Junior-VM er klemt inn mellom verdenscuprennene i Falun og Lahti, og landslagstrener Egil Kristiansen vil gjerne ha med ungjenta.

- Det kan hende hun kan gå noe verdenscup i tillegg til junior-VM. Det er i hvert fall ingen tvil om at hun er kvalifisert, sier Kristiansen til Nettavisen.

Les flere nyheter på Nettavisens sportsseksjon!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere