RELEASE ARENA (Nettavisen): Sent forrige måned kom den gledelige beskjeden om at Ada Hegerberg er tilbake på det norske kvinnelandslaget.

Det betyr at Martin Sjögren har to av Europas absolutt beste spillere tilgjengelig i tiden fremover, i Hegerberg og Caroline Graham Hansen.

Stjernene viste allerede etter 20 minutter i sin første kamp tilbake sammen, at samarbeidet fortsatt sitter godt. Lyon-spissen headet inn 1-0 på et innlegg fra nettopp Graham Hansen.

- Vi har jo kjent hverandre siden ungdommen, så man føler jo at man kjenner hverandre ut og inn, i hvert fall med tanke på fotballen, forteller Hegerberg om lagvenninnen til Nettavisen, etter hattricket i landslagscomebacket som endte 5-1 i Norges favør.

Les også: Hegerberg herjet i Norge-comebacket: - Det vi drømmer om

TV 2s Mina Finstad Berg kommer med en klar oppfordring til det norske publikums forventninger etter stjernens comeback:

- Vi må være realistiske, sier henne til Nettavisen.

Gjenforeningen

De norske jentene hadde få problemer med å slå Kosovo torsdag, som aldri ble noen pekepinn på hvor det norske laget faktisk står med Hegerberg tilbake. Spissen tror derimot at ting vil komme tilbake gradvis:

- Vi har bare hatt tre dager sammen nå, så det gjelder å finne tilbake til relasjonene igjen. Jeg vet jo hvilke situasjoner Caroline trives best i, og hun vet det samme om meg.

Til tross for en herlig start er Hegerberg klar på at de norske supporterne har mer i vente av superduoen:

- Det var en god begynnelse, og vi kommer til å jobbe hardt for å utviklet samarbeidet videre.

Les også: Full tenning mellom Knutsen og Roma-benken da Glimt tok ny Roma-skalp

Martin Sjögren har fått en toppspiss servert i fanget, bare måneder før sommerens store europamesterskap i England. Han kan fortelle at han vil gjøre sitt for å få maksimalt ut av sine to stjernespillere.

- Dette trenger naturligvis litt lenger tid for å klaffe helt, men man ser jo allerede nå at ting fungerer. Det er to fantastisk gode fotballspillere, og gode fotballspillere pleier som regel å kunne spille sammen, forteller landslagstreneren til Nettavisen.

Og fortsetter:

- Ut ifra de kvalitetene de to har, vil jeg si at denne kampen var en veldig god start på et fruktbart samarbeid. Det har vi heller aldri tvilt på. Dette lover godt for framtiden,

Sammenlignes med Haaland og Ødegaard

Norge har uten tvil fått en forsterkning i Ada Hegerberg, men Finstad Berg presiserer at det norske publikumet må tenke realistisk inn mot sommerens mesterskap.

- Vi må være realistiske, fordi det er mange nasjoner som satser hardt for tiden. Et lag som ikke har vært å regne med tidligere er Spania, som nå fostret opp flere stjerner fra det sensasjonelle Barcelona-laget. Norge er fortsatt noen hakk bak de aller beste, slik jeg ser det.

Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard har blitt Norges superduo på herresiden, og nå har altså kvinnene fått det samme. TV 2s kommentator Mina Finstad Berg mener det blir avgjørende å få duoen til å fungere, så raskt som mulig:

- Det er lett å se den sammenligningen med Haaland/Ødegaard. Tanken på å se de to sammen gjør at forventningene stiger voldsomt til hva laget kan få til, i det kommende mesterskapet. De er tross alt to av de største stjernene i verden, og er viktige spillere for hvert sitt storlag i Europa, skryter hun.

- Jeg er veldig spent på å se hvordan ting vil se ut etter hvert. Hegerberg er jo veldig god i boksen, som Sjögren er nødt til å ta med i planen. Graham Hansen har mange offensive strenger å spille på, og kan bli brukt til det meste. Det samspillet der blir helt avgjørende for Norges landslag i årene framover.

- Har de nok tid til å få det beste ut av laget før EM?

- Man ønsker seg alltid mer tid, men man får tellende kamper på veien her. Det virker som de har hatt en god samling, og på landslag får man sjelden god tid til å spille sammen. De har spilt sammen før, så de vet hva den andre har å by på.

Tirsdag venter en vesentlig tøffere utfordring for Norge, da Polen står på motsatt banehalvdel på Ullevaal Stadion.