Gå til sidens hovedinnhold

Norges nye sykkellag

Kristian Forbord vender hjem til Norge og Team OneCo-Mesterhus.

DRAMMEN/OSLO (procycling.no): Fredag ettermiddag ble endelig det siste av årets sju norske kontinentallag presentert. Laget som søkte lisens som «Team Norspons» vil hete Team OneCo-Mesterhus i sitt første leveår på landeveien.

På Hotell Tollboden i Drammen ble lagets 12 ryttere, sportslig ledelse og øvrig støtteapparat presentert.

Det eies av sponsorselskapet Norspons. Hovedsponsorer er altså industrikonsernet OneCo (årlig omsetning på 600 millioner kroner) og boligbyggeren Mesterhus. Laget benytter seg av sykler fra Trek. Lagets budsjett ligger rundt fem millioner kroner.

Enger sportslig leder
Fred Arne Enger er sportslig leder i laget. Han er også pappa til Sondre Holst Enger (ny i Plussbank Cervélo denne sesongen):

- Det krever veldig mye å dra i gang et lag. Det er ikke så vanskelig å hente ryttere eller kjøre ritt, men det er vanskelig å få på plass et godt lag. Vi har ikke bare plukket de beste, men har jobbet med å få til det beste fellesskapet, forteller Enger.

Gunnar Håkenrud og Lars Junker er assisterende ledere i det nye laget.

Store ambisjoner for 2012
OneCo-Mesterhus har planer om å matche seg i internasjonale ritt allerede i sin første sesong.

- Vi har søkt på over 60 etapperitt. Vi har kommet med i ritt i Afrika (Tour of Marocco i mars, vår anm.), Asia, Frankrike, Estland, Polen, Irland, Spania og Belgia. Den internasjonale matchingen kommer til å bli veldig bra, forklarte Lars Junker under seansen i Drammen.

Les også: Sju norske lag i 2012

Målsettingene for 2012 inneholder blant annet å vinne Norgescupen. Team OneCo satser også på å vinne NM eller SM (det svenske mesterskapet) denne sesongen. På sikt er målet å bli blant de beste kontinentallagene i Europa.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ville hjem til Norge
Allerede på onsdag reiser laget til Mallorca for sin første treningssamling i 2012. Troppen har en snittalder rundt 22 år, men har også med «veteranen» Jon Einar Bergsland.

- Jeg synes det så ut som et veldig spennende lag, et ungt lag, som hadde store ambisjoner. Dessuten ønsket jeg å gå tilbake til et trygt opplegg med norske verdier, forteller tidligere Amore&Vita-rytter Kristian Forbord til procycling.no.

- Italia er bra på mange områder, men det er forbedringspotensial der også, legger han til.

Magnus Børresen er ankommer laget fra IF Frøy. Og det selv om også osloklubben har valgt å satse som kontinentallag neste sesong.

- Det er forskjell på kontinentallag også. Dette ser jeg på som et steg opp. Dette føler jeg at er et naturlig steg i min egen karriere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Team OneCo-Mesterhus stall foran 2012-sesongen:
Sondre Hurum (tidligere Plussbank Cervélo)
Linus Dahlgren (Vallentuna Cycling Team)
Martin Stendahl (Tønsberg CK)
Magnus Børresen (IF Frøy)
Andreas Landa (IF Frøy)
Kristian Forbord (Amore&Vita)
Elias Spikseth (Grenland SK)
Christian Hannestad (Ringerikes SK)
Phan Åge Haugård (Asker CK)
Jon Einar Bergsland (Grenland SK)
Vegard Nyhus (IK Hero)
Ola Haug (Tønsberg CK)

Øvrige norske lag på kontinentalnivå i 2012: Joker Merida, Team Øster Hus, Ringeriks-Kraft, Team Frøy-Trek, Argon 18-Unaas Cycling og Team Plussbank BMC.

Her kan du lese presseinvitasjonen fra Norspons-gjengen!

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot