*Nettavisen* Sport.

Norges nye verdensstjerne

Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)

Han er toppscorer i VM, helt i Spania og har et utseende som ikke akkurat skremmer jentene. En håndballekspert, en tidligere lagkamerat og en reklameguru er enige: - Kristian Kjelling (24) har det lille ekstra.

28.01.05 14:32

Spania-proffen Kristian Kjelling holder nærmest på egenhånd liv i Norges drøm om avansement til mellomspillet i håndball-VM. Da Norge tapte knepent mot Serbia på onsdag scoret 24-åringen elleve av Norges 24 mål. Og i thrillerkampen mot Tyskland i går fulgte han opp med tolv fulltreffere.

Fortsetter Kristian Kjelling slik han har startet i Tunisia-mesterskapet, er det ingen tvil om at han kommer til å etablere seg som en av fremtidens idrettspersonligheter her hjemme.

Selger aviser
VGs sportskommentator beskriver Kjelling som en nordisk håndballutgave av David Beckham, og kaller ham et «stjerneemne i glamourklassen». Dagbladet følger opp og skriver at 24-åringen har stjernerollen i norsk håndballs eventyrnatt.

Sistnevnte avis skal etter sigende ha solgt uvanlig mange utgaver av avisen med bilde av «wonderboyen» Kjelling i bar overkropp på forsiden en uke før VM. For i tillegg til å være en håndballbegavelse av de sjeldne, har Spania-proffen også et utseende og en utsråling som gjør ham til noe mye mer enn en glitrende håndballspiller.

TV 2 Nettavisen har snakket med en håndballekspert, en lagkamerat og en trendforsker. Samtlige er enige om at Ademar Leon-spilleren har det lille ekstra - og vel så det.

Frode Scheie, TV 2s håndballekspert:
- Kristian er i ferd med å etablere seg som en verdensstjerne. Han har fått sitt definitive gjennombrudd i VM, jeg kan faktisk ikke huske at noen norsk spiller har herjet slik med motstanderne i et mesterskap i moderne tid. Han har et fantastisk skudd og glimrende finter. Det er helt unikt, jeg kan ikke få fullrost ham.

- Kiel har vært ute etter ham lenge, og Barcelona forsøkte å sikre seg ham da han ble toppscorer i sin første sesong i Spania. Det er kanskje verdens to beste klubber. Han har et vanvittig stort navn i Spania, og er i ferd med å få et stort navn også på verdensbasis.

Stian Vatne, lagkamerat i Ademar Leon:
- Jeg har spilt sammen med Kristian i tre sesonger, og har et helt annet inntrykk av ham enn det jeg hadde før jeg ble kjent med ham. Han er en veldig jordnær person. Kristian er kjekk og grei, og har beina godt plantet på jorden.

- Som spiller har han det aller meste. Han kan finne på det mest utrolige på banen. Han har en del å gå på i forsvar og taktisk, men han er aldri redd for å ta ansvar. Kristian er fortsatt ung og har egentlig nettopp startet karrieren. Han kan nå veldig langt.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Her i klubben har vi spillere som har vunnet EM, OL og VM, og Kristian er kanskje ikke den største stjernen - men han er definitivt med i toppen. Han gjør mye av seg utenfor banen, og har en veldig utstråling og karisma. Her i byen har han i hvert fall en veldig høy stjerne.

Kjetil Try, reklameguru:
- Det er ingen tvil om at Kristian Kjelling er en type som har alle muligheter. Det er noe ved ham. På samme måte som Ole Gunnar Solskjær, Terje Håkonsen og Espen «Shampo» Knudsen har han noe eget i tillegg til at han er god. Han har alt som skal til - bortsett fra at han driver med feil idrett og spiller i feil land. Norske aviser skriver tross alt mer om Manchester United enn om spansk herrehåndball, og det er et drawback for Kjelling.

- Det er klart Kjelling kan bli et stort norsk idrettsidol hvis landslaget gjør det bra. Akkurat nå er det kjempestor interesse for norsk herrehåndball, men det er omtrent 20 år siden sist avisene skrev noe om dette. Hvis Norge ryker ut etter gruppespillet vil interessen fort dø, og Kristian Kjelling kan gå i glemmeboken. Men hvis håndballgutta griper sjansen, oppnår suksess og greier det, vil de ta et kvantesprang. Da kan herrelandslaget bli yndlinger, og Kristian Kjelling en norsk sportsprofil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.