*Nettavisen* Sport.

Norges skisprintere med storeslem

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Norge tok storeslem i søndagens lagsprint i Düsseldorf. Kvinnene sørget for dobbeltseier, mens herrene slo svenskene på målstreken.

23.10.05 14:28

Marit Bjørgen & co sørget for at Norge dominerte søndagens lagsprint for kvinner i Düsseldorf. Det ble til slutt dobbelt norsk i finalen.

Norges førstelag vant, og besto av Hilde G. Pedersen og Marit Bjørgen. Andrelaget stilte med Ella Gjømle og Guro Strøm Solli.

Gleden var stor i den norske leiren etter finalen, og kvinnetrener Svein Tore Samdal var litt satt ut av dobbeltseieren.

- Dette var overraskende og ikke minst gledelig. Siste etappen var rå av begge de norske lagene, sa en oppspilt Samdal til NRK etter løpet.

Sportssjef Bjørnar Håkensmoen vil ikke gå med på at de norske jentene er så suverene at konkurransen "ødelegges".

- Vi så vel på lørdag at det egentlig er ganske jevnt mellom jentesprinterne. Mange av jentene har fortsatt trening i beina etter oppkjøringen, men trimumfene denne helgen bekrefter at vi har gjort mye riktig i sommer, sier sportssjef Håkensmoen til TV 2 Nettavisen.

Finalen gikk over seks runder på 0.8 kilometer.

Herrene imponerte også i Tyskland, vi fulgte rennet direkte.

Forholdene i Düsseldorf var langt bedre på søndag enn dagen før. Regnet hadde gitt seg, noe som betydde bedre forhold for skiløperne.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag