Norges største talent til Canada

Foto: Roy Kvatningen

Fredag reiser Mathis Olimb (18) til Canada for å spille i verdens beste juniorliga i ishockey. - Ambisjonen er å være blant de beste på laget, sier han.

27.08.04 13:44

- Ambisjonen er å bli en av de som skal dra laget. Å bli best mulig. Jeg kan ikke reise over og bare ha ambisjon om å «være tilstede», sier Mathis Olimb til TV 2 Nettavisen.

Han har bestemt seg for å reise alene over sjøen, til Canada og London Knights. Spill i verdens tøffeste juniorliga venter for hockeystudenten, som ifølge trener Anders Blegeberg er landets beste spiller i 1986-kullet.

- Jeg håper det ikke blir for tøft. Jeg vet det er en veldig bra liga. Det er tøft, men samtidig er det ikke uoppnåelig, sier Olimb. Han spilte for både Manglerud Star og Vålerenga forrige sesong.

- Helt sykt
Denne vinteren skal han forhåpentligvis hjelpe London Knights til å vinne Memorial Cup. Det er det nest største en kanadisk hockeyspiller kan vinne, etter Stanley Cup. Bård Sørlie har faktisk, som eneste nordmann, vunnet turneringen.

- Jeg har snakket mye med Bård om det. Han sa det var helt sykt å være med på. En opplevelse for livet. Og London Knights satser hardt på å vinne i år, ettersom det er de som arrangerer turneringen, forteller Mortensrud-gutten.

Han har egentlig ett år igjen på Wang Toppidrettsgymnas, men torde ikke å la denne sjansen gå fra seg. Skolen er viktig, men hockey er viktigst. Selv om moren din er lærerinne.

- Mamma er engstelig. Men det er lov, ler Olimb.

Foto: Roy Kvatningen

- Jeg satser på å lese og fullføre videregående i løpet av to år. Forhåpentligvis kan jeg ta eksamen i norsk som privatist når jeg kommer hjem til våren, forsikrer han.

Kun to europeere på laget
Uansett er det verdt sjansen. Flere spillere går fra CHL og rett til NHL, og ettersom hver klubb bare har lov til å ha to europeere på laget, tyder mye på at London Knights virkelig vil satse på Mathis Olimb.

- Jeg regner med det. Ellers hadde jeg ikke giddet, ler Olimb.

London Knights valgte den unge nordmannen i første runde (56. valg) av importdraften i CHL i sommer. CHL er Canadas store juniorliga, og består av de tre divisjonene Ontario Hockey League, Western Hockey League og Quebec Major Junior Hockey League. De beste lagene fra disse tre divisjonene møtes i sluttspillet, som altså kalles Memorial Cup.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag