*Nettavisen* Sport.

Norges svakeste på tre år

Mens Janne Ahonen hoppet bakken ned, måtte de norske hopperne slå seg til ro med det svakeste resultatet på tre år.

09.01.05 18:49

I fjor var den dårligste norske innsatsen i verdenscupen en 12. plass. Året før - den første sesongen under Mika Kojonkoski - ble Bjørn Einar Romøren beste nordmann med sin 14. plass i Planica.

Søndag ble Roar Ljøkelsøy beste nordmann med sin 17. plass.

- For dårlig
- Dette er for dårlig. Det holder ikke å skylde på dårlige forhold, sa Jan Erik Aalbu, som var ekspertkommentator for NRK under rennet.

Henning Stensrud lå på niendeplass etter første omgang, men klarte ikke å følge opp i finaleomgangen og endte på 22. plass. 113,5 meter og 83,3 poeng ble det på Stensrud, som dermed havnet bak både Ljøkelsøy og Sigurd Pettersen (20).

- Det var vel resultatmessig fryktelig svakt. Men spesielt Roar og Sigurd hopper egentlig ganske bra, men fikk litt dårligere forhold enn de andre, og da blir resultatene deretter, sier hopptrener Geir Ole Berdahl til TV 2 Nettavisen.

- Vi er forholdsvis sikre på at det vi gjør er veldig nære god skihopping, men vi mangler litt på tryggheten i laget. Og en sånn dag som i dag hjelper ikke på selvtilliten.

- Er det krisestemning i laget nå?

- Nei, det er det ikke. Vi ser på hva utøverne gjør. De hopper mye bedre på ski enn hva resultatene tilsier. Det samme var tilfelle i går (niendeplass i laghopp, kun første omgang ble tellende). Nå skal vi oppsummere denne helgen, og så reiser vi til Kulm og ser hva som skjer der. Vi får se om det blir noen forandringer etter Kulm, avslutter Berdahl.

Super-Ahonen
Daiki Ito ledet etter første omgang. Japaneren hoppet 139 meter, og fikk betalt med tre ganger 19 i stil og 133,7 poeng. Østerrikeren Martin Hoellwarth lå på andreplass, 3,6 poeng bak, mens verdenscupleder Janne Ahonen lå på sjetteplass.

I andre omgang klemte Ahonen til alt han maktet og hoppet nesten bakken ned.

152 meter!

Han slo den gamle bakkerekorden til Adam Malysz med en halvmeter. Janne Ahonen fjernet all tvil - hvis det i det hele tatt fantes noen - om hvem som er verdens beste skihopper.

Fem mann sto igjen på toppen etter Ahonen. Jakub Janda klarte ikke å svare. Det gjorde heller ikke hjemmehåpet Michael Uhrmann eller sveitseren Andreas Kuettel, selv om Kuettel også imponerte i finaleomgangen.

Kuettel hoppet 141 meter og noterte sin beste plassering i verdenscupen noensinne da han ble nummer tre. Martin Hoellwarth hoppet 146,5 meter og gikk også inn bak Ahonen. Daiki Ito falt til sjetteplass, og klarte dermed heller ikke å hindre Janne Ahonen i å ta sin 29. seier i verdenscupen.

Finnen har vunnet 11 av 13 renn i årets verdenscup (to andreplasser).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.