Hun gjorde comeback for Norge i slutten av februar og for Chelsea i midten av mars. Etter fem måneder på sidelinja har hun spilt mye fotball de siste månedene, men først nå er smertene helt borte.

– Da de startet behandlingen i september, sa de at det ville gå seks til ni måneder før jeg ville være smertefri. Nå kan jeg si at jeg er det. Jeg føler meg endelig helt fin, men det har faktisk gått ni måneder, sier Mjelde til NTB.

Det var en overbelastning av bekkenbeinet som ga 29-åringen problemer.

– Det førte til hevelse og var veldig smertefullt uansett om jeg var i full aktivitet, gikk rolig eller lå i senga. Det var en rar skade, og ingen vet helt sikkert hvordan den skal behandles effektivt, sier hun om den tunge tiden da hun noen ganger måtte ha hjelp for å reise seg fra sofaen.

Trygg på formen

Skaden gjorde at Chelsea måtte greie seg uten sin norske nøkkelspiller en stor del av sesongen, og det bidro til at fjorårets engelske dobbeltmester (serie og FA-cup) bare ble nummer tre i superligaen denne sesongen.

Mjelde var tilbake i tide til å skyte laget til semifinale i mesterligaen, men der ble det knepent tap mot tittelforsvarer og blivende mester Lyon.

– Jeg er absolutt ikke usikker på formen inn mot VM. Jeg har spilt fast i Chelsea i nesten tre måneder nå, sier Mjelde, som fleiper med at hun hadde tidenes lengste sesongoppkjøring.

– Jeg trente for meg selv i fem måneder, men jeg trente godt. Jeg har et solid grunnlag, og jeg føler meg klar både fysisk og mentalt.

Siden debuten i 2007, noen dager før sin 18-årsdag, har hun kommet opp i 135 landskamper. Hun har vært lagets kaptein siden høsten 2015.

Vil gå hele veien

Mjelde har både sølv og bronse fra EM, men i sitt tredje VM-sluttspill håper hun å nå langt også på kvinnefotballens aller største scene. Norge røk ut i gruppespillet i 2011 og tapte i første cuprunde fire år senere.

Forsøket på å innfri Norges uttalte målsetting om VM-medalje kan føre til møter med mange av lagvenninnene i Chelsea. Mjelde og Maria Thorisdottir, som er i VM-troppen etter et enda lengre skadefravær enn Mjelde, kan støte på hele ti klubbvenninner i fem andre VM-lag.

Helt sikkert er det at de møter playmakeren Ji So-yun når Sør-Korea er motstander i siste gruppekamp 17. juni. Også England, Skottland, Sverige og New Zealand reiser til VM med Chelsea-spillere.

Martin Sjögren ga sine spillere noen fridager etter torsdagens trening, men for Mjelde skal det bli siste fotballpause på en stund.

– Jeg skal bruke helgen til å se mine to nevøer i Sandefjord. Det gleder jeg meg veldig til for det er lenge siden sist. Men så har jeg ikke tenkt å ha mer fri før 8. juli, sier hun.

VM-finalen spilles på Stade de Lyon søndag 7. juli.

(©NTB)