DOHA (Nettavisen): Det bekrefter friidrettsforbundets toppidrettssjef Erlend Slokvik overfor Nettavisen onsdag formiddag i VM-byen Doha.

Hotellet som i utgangspunktet skulle huse Karsten Warholm og de andre norske VM-håpene var nemlig langt unna den standarden som var avtalt og lovet på forhånd.

- Vi har hatt et veldig bra treningsopphold, vi har spist, trent og bodd bra, og alt har fungert. Men så fikk vi en veldig dårlig opplevelse da vi skulle sjekke inn på VM-hotellet i går (tirsdag). Vi fikk tildelt helt andre rom enn vi hadde vært og sett på her tidligere, forteller Slokvik til Nettavisen.

Det skal blant annet være snakk om fukt og mugg på rommene til de norske utøverne, får Nettavisen opplyst.

- Var ikke fornøyde

Dermed tok friidrettsforbundet grep med en gang. Hotellet Ezdan ble byttet ut med Wyndham hotell på flekken.

- Det gjorde vi i går kveld, bekrefter Slokvik.

- Hvordan reagerte utøverne da de fikk se det opprinnelige hotellet?

- Utøverne var ikke veldig fornøyde, for å si det sånn. Det var fryktelig uhygienisk, forteller toppidrettssjefen.

- Hva har dere sagt til arrangøren?

- Foreløpig har jeg bare varslet hotellet og de som styrer med akkreditering at vi har flyttet ut, og så må vi bare ta det videre høyere i systemet, sier Slokvik.

Warholm: - Skittent og dårlig luft

Karsten Warholm forteller at han godt kunne levd med det gamle hotellet. Men at han forstår hvorfor det ble besluttet å flytte.

- Man oppdaget at det både var skittent og dårlig luft, og da falt beslutningen fort på at det ville være uproft å bli boende der. Dette er en veldig viktig konkurranse for meg og resten av laget, og innspillet kom fort på at dette ikke var greit, forteller Warholm til Nettavisen.

Også Karoline Bjerkeli Grøvdal reagerer på forholdene som møtte den norske troppen på VM-hotellet i Doha.

- Det var hygeniske forhold som var det verste. Rommene var litt stusselige mørke og kalde, men det var skittent og mugg på badet mitt. Det var egentlig fare for helsen på det hotellet, sier Grøvdal til Nettavisen.

Hun er glad for at den norske lagledelsen tok grep og fikk byttet hotell, men er ikke imponert over at det ikke er bedre tilrettelagt for utøverne i VM.

- Det er en katastrofe, egentlig. Jeg har vært med på seks seniormesterskap i VM nå, og noe slikt har aldri skjedd før. Det er en standard jeg opplevde en gang i et juniormesterskap i Serbia, men på et seniornivå i VM skal ikke det her skje, sier den norske friidrettsprofilen.

Vil kreve pengene tilbake

Nettavisen kjenner til at også andre VM-nasjoner skal ha reagert på boforholdene i VM-byen.

De svenske utøverne bor blant annet også på hotellet der nordmennene først var sjekket inn. Sverige har dog valgt å ikke bytte hotell, skriver Expressen. De blå-gule forklarer at de rett og slett ikke har økonomi til å gjennomføre et slikt bytte.

I stedet løser svenskene problemene som har oppstått ved å forsøke å bytte rom internt på hotellet, for å unngå de aller verste rommene.

Ifølge Slokvik kommer det norske friidrettsforbundet til å kreve tilbakebetaling for hotellet de opprinnelig skulle bodd på.

Mesterskapet starter med øvelser fredag 27. september.