I forkant av Temporittet, som arrangeres i forbindelse med norgescuprunden i Trondheim, fant arrangøren flere hundre tegnestifter i et av de raskeste partiene av løypa.

– Stiftene var slengt utover et stykke av veibanen hvor rytterne holder over 50 kilometer i timen. Hvis ungdommene hadde punktert og veltet, kunne det fått fatale konsekvenser, sier Tore Elvedal, rittleder for konkurransen, til Adresseavisen.

Elvedal var tidlig oppe for å rigge opp før løpet da han fant stiftene. Han forklarer at han ikke hadde sette stiftene hvis ikke det hadde vært for sollyset som reflekterte de blanke stiftene.

– Stiftene lå strødd utover veibanen, og hadde avkappet hode, som gjorde de vanskelige å se. Ingen kaster blanke stifter med avkappet hode uten hensikt. Vi er rett og slett sjokkerte. I verste fall kunne rytterne veltet ved feristen, og jeg tør ikke tenke på hvilke skader som kunne oppstått. Vi har varslet politiet, og de ser alvorlig på hendelsen, sier Elvedal.

Søndag arrangeres norgescupløp i Trondheim, og arrangøren gjør alt for å unngå nye problemer.

– Jeg kommer ikke til å sove mye i natt. Vi skal kjøre flere runder for å forsikre oss om at ikke noen ønsker å sabotere løypen, sier Elvedal.