*Nettavisen* Sport.

Norgesmester kjørt på sykehus etter velt

Foto: Reidar Borgersen

Borgersen blir liggende med kneet i strekk den neste uken.

11.12.13 14:01

Norgesmester i temposykling fra 2012, Reidar Borgersen slo kneet stygt da han veltet i en utforkjøring i forbindelse med Joker Meridas treningssamling på Mallorca.

Gino van Oudenhove, sportsdirektør i laget, kjørte følgebil bak gruppen da uhellet skjedde.

- Det var et parti med våt, glatt asfalt hvor Odd Christian Eiking skled ut i en sving. Reidar var like bak og måtte bråbremse. Velten så ikke så dramatisk ut og det var ikke veldig stor fart, men han landet med kneet først. Jeg så fort det måtte sys, sier Van Oudenhove.

Ferdig for samlingen
Joker-laget er på treningssamling på Mallorca. Selv om samlingen ikke er ferdig på en stund, blir det neppe mer sykling på Borgersen i denne omgang.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Nå har han en ny legetime om to dager, så får vi se. I utgangspunktet må han holde beinet strekt i en ukes tid, sier Van Oudehove.

Han forklarer videre at Borgersen i tillegg til kneskaden fikk noen mindre skrubbsår på hofta og albuen. Til tross for en ufrivillig pause, tror ikke sportsdirektøren skadene kommer til å gå utover sesongen til tempospesialisten.

- Reidar var litt i forkant med treningen allerede, så foreløpig er det ikke dramatisk med tanke på sesongstarten, men må være forsiktig med kneskader så det ikke bli langvarig. Først tenkte vi at det beste var å sende ham hjem, men han kan jo ikke sitte på flyet når han ikke kan bøye kneet, sier Van Oudenhove.

Seks sting
Hovedpersonen selv er i godt humør og sier det står bra til da vi ringer, men at vi heller bør ringe noen andre for en solskinnsrapport fra Mallorca akkurat i dag. At såret ble så stort, tror han må vært en stein i veien.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarle Fredagsvik

- Jeg hadde lav fart, men var uheldig og datt redd ned på kneet. Det er ganske tynn hud og det ble et stort hull. Jeg lurer nesten på om jeg har truffet en stein, for hullet er uforholdsmessig stort med tanke på farten, sier Borgersen til procycling.no

- Etter jeg trynet, ble jeg kjørt til Palma hvor jeg fikk såret desinfisert og lappet sammen med seks sting. Nå må såret nesten få lov til å gro litt, jeg kan ikke bøye det noe særlig. Jeg går rundt med beinet rett, sier Borgersen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Borgersen er i likhet med Van Oudenhove ikke nevneverdig bekymret for vintertreningen etter skaden.

- Jeg reiste ned hit ei uke tidligere enn resten av laget. Jeg har fått trent bra til nå, sier Borgersen.

Til tross for at Eiking tok med seg Borgersen i fallet, bebreider ikke tempospesialisten Eiking etter fallet.

- På første samlingen med Joker gjorde jeg vel akkurat det samme selv. Det er vel sånt som skjer av og ti, sier Borgersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.