RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norgesmester og uønsket

Vålerenga tok sin 24. kongepokal gjennom 5-0-seieren over Stavanger Oilers mandag 27. mars 2006.
Vålerenga tok sin 24. kongepokal gjennom 5-0-seieren over Stavanger Oilers mandag 27. mars 2006. Foto: Morten Holm/Scanpix
Sist oppdatert:
Mens Bård Sørlie og Vålerenga jubler for klubbens 24. NM-gull, lurer Knut Jørgen Stubdal på hva han skal gjøre i morgen. Han får ikke lenger lov til å være i klubben.

VÅLERENGA – STAVANGER 5-0: Mens Bård Sørlie og de andre spillerne jubler over NM-gull, klubbens 24. i rekken, prater Knut Jørgen Stubdal med TV 2 Nettavisen om framtiden. Han har ikke den fjerneste idé om hva den bringer.

- Jeg skulle gjerne vært her lenger, men det er deilig å avslutte på en ordentlig måte, smiler han.

- Vemodig
Etter ni år, seks norgesmesterskap og seks seriemesterskap er det slutt. Men Stubdal forlater i alle fall Vålerenga som en seierherre – selv om han er uønsket på Jordal neste sesong. 5-0 over Stavanger Oilers i mandagens kamp, og 4-0 i kamper, vitner om en maktdemonstrasjon av de sjeldne.

- Det smakte bra, dette her. Det er et lite stikk tilbake til klubbledelsen, som kanskje har tatt litt raske beslutninger. Men det også er litt vemodig, erkjenner han.

Storhamar var store favoritter da sluttspillet startet. Laget var fullstendig overlegent i grunnserien, og vant med 29 poengs margin til nummer to. Og det var ikke engang Vålerenga – det var Stjernen.

Tok serien på hælen
- Vi lå 24 poeng bak Storhamar ved juletider, og hadde ikke en sjanse. Derfor har vi tatt serien litt på hælen de to siste månedene. Vi fikk folk tilbake fra skader, fikk inn de nye spillerne, og trente hardt for å være godt forberedt til sluttspillet, forteller Stubdal.

Gullplanen lyktes til fulle. Vålerenga vant 4-2 over Storhamar i semifinalen, og var naturligvis store favoritter mot Stavanger Oilers i NM-finalen. Oljebyens hockeystolthet er tross alt ikke mer enn en fem år gammel klubb.

I den fjerde finalekampen tok Vålerenga ledelsen etter allerede 4.38 minutter. Øystein Olsen ga St. Halvards menn ledelsen i overtallsspill, framspilt av Kjell Richard Nygård og Kenneth Larsen.

Da Stavanger presset for en utligning midtveis i andre periode, kontret Nygård inn 2-0 etter en pasning fra Aleksander Nervik. Stavanger lå under 0-2 etter to perioder, og forstod vel hvilken vei dette bar da de gikk til garderoben for sesongens siste pause.

Seiersfest
Kenneth Larsen økte til 3-0 fem minutter og 33 sekunder inn i tredje periode. Derfra og inn var det ingen tvil om hvor kongepokalen ville havne. Tomas Chlubna og Mathis Olimb satte inn de siste målene.

- Det var maks! Det går ikke an å gjøre det noe bedre enn dette, smiler Stubdal, mens spillerne gjør seg klare til seiersfesten. Første stopp: Bohemen. Og i morgen våkner Stubdal opp som arbeidsledig.

- Jeg får se om det kommer noen interessante tilbud, sier Stubdal til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere