*Nettavisen* Sport.

Norgesmesterens hevn

Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.procycling.no)

«Hengt ut» av lagkamerat. Nå tar han hevn.

08.12.12 15:20

Du husker kanskje årets første oppsummering av sesongen? Den var det Vegard Breen som sto for, og hans offer i en morsom historie var lagkamerat i Joker Merida, Reidar Borgersen.

Som det ansvarlige nettstedet vi er, ga vi selvsagt den tidligere skøyteløperen muligheten til å forsvare seg. Det har tatt sin tid, men endelig har Reidar Borgersen gått til motangrep på Breen.

Her oppsummerer Borgersen sesongen for procycling.no:

- Hvem er årets positive overraskelse, og hvorfor?

- Både Oskar Svendsen og Aleksander Kristoff er sterke kandidater, men jeg synes Eline Brustad er den største overraskelsen. Moro å se at det går an å hevde seg i verdenstoppen når du er norsk, jente og junior.

- Hva er årets negative overraskelse, og hvorfor?

- Jeg må vel si dopingavsløringene rundt Lance Armstrong og US Postal. Det kom vel ikke som noen stor overraskelse, men sånne saker er likevel en nedtur.

- Hva ble årets personlige øyeblikk, og hvorfor?

- Seier på NM-tempoen. Jeg trodde ikke at jeg ville klare å slå Edvald, men fokuserte bare på å kjøre så fort jeg kunne. Så da ble det litt rart å få sekunderinger på at jeg var foran ham, og enda rarere når det viste seg at det holdt til seier.

- Hva ble årets personlige nedtur, og hvorfor?

- VM-tempoen. Sesongen hadde vært veldig bra, og forberedelsene fram mot VM gikk som planlagt. Følte også at gjennomføringa gikk bra, men det gikk ikke fort nok. At det ikke gikk fortere var minst like stor nedtur som at jeg velta.

- Har du en god historie fra sesongen som du vil dele med våre lesere?

- Ok, denne historien er riktignok fra 2011-sesongen, men håper det er ok.

- Det er det, Reidar!

- Det var veldig varmt under Tour Alsace i juli, og min gode lagkamerat Vegard Breen slet litt med væskeinntaket. Midt i løpet mista han ei flaske, men fordi det var aktiv kjøring i feltet turte han ikke slippe seg ned til Gino for å hente ny. Men det var ikke så stort problem fordi det var langing inne på de avsluttende rundene. Breen var tørst, og to flasker gikk ned på høykant på første runde. Så han hentet to nye på andre runde, og det samme gjentok seg, flaskene gikk ned på høykant. Breen var tørst. Det tok ikke lang tid før det begynte å rumle i magen på Breen. Kanskje det ikke var så lurt å drikke så fort. Mageknip blir ikke bedre av å presse seg, og Breen begynte å slite. Når han datt av på sisterunda var han ganske panisk, og slet minst like mye med magen, som med beina. Det var ikke noe alternativ for Breen å kjøre de siste to kilometerne til mål for å finne en do, så da Gino passerte ham i følgebilen spurte han om Gino hadde noe papir. Jo da, det hadde han. Så Breen dro av seg klærne og satt seg ned i sivet for å gjøre sitt fornødne. Det var nok en del tilskuere som fikk seg en god latter den dagen, men Breen var bare fornøyd med at han kom seg til mål uten å ødelegge ei fin sykkelbukse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vegard Grøtt (Scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.