Fredag står det U23-fellesstarten for menn på VM-programmet.

Rytterne skal sykle 168 kilometer, uten de alt for store utfordringene. Allikevel er det langt fra sikkert at det blir noe massespurt i København.

Det pleier nemlig alltid å bli mye støting, og de sterke lagene uten de beste spurterne vil gjøre løpet så hardt som mulig.

procycling.no har prøvd å plukke ut de største favorittene til fredagens ritt.

Nederland og Australia
Vi begynner med å se på Nederland. Tresko-landet pleier å stille sterkt, men seiere har blitt en mangelvare for de oransje. De senere årene har de ikke engang tatt medalje, men vi har trua på Nederland i år.

Wouter Wippert vant en etappe i Tour de l’Avenir, og var også frempå på en annen hvor han kun ble slått av landsmannen Hofland, som ikke stiller i VM. Wippert har også flere gode resultater å vise til, og har en god spurt. Den mannen bli farlig.

Det samme blir landsmannen Raymond Kreder. 21-åringen kjører for Garmin-Cervélos rekruttlag og har en grei spurt og tåler litt bakker. I tillegg stiller landet med flere sterke ryttere i årets U23-utgaven av Paris-Roubaix, Ramon Sinkeldam, temposterke og raske Jetse Bol og Bert-Jan Lindeman.

Vi hopper videre til Australia. Michael Hepburn har kjørt bra gjennom hele sesongen, og tok bronse på tempoen tross fall. Hepburn vant også to etapper i l’Avenir, og ses på som en av de store favorittene. Med seg på laget har han blant annet tempokongen Luke Durbridge.

I tillegg stiller laget med raske Thomas Palmer, som er en liten outsider. Jay McCarthy er også en rask herremann. Laget kompletteres ved Oseania-mester Richard Lang og Rohan Dennis. Australia vant i fjor, og kan gjøre det samme i år.

Stormakter
På det italienske laget er det flere farlige folk, og italienerne er som kjent alltid gode under mesterskap. Filippo Fortin er en rask herremann og blir farlig i en eventuell spurt. Nicola Boem kjørte eget bra i EM, og har flere gode resultater i år. Italia har et sterkt lag, men mangler kanskje vinnertypen.

Frankrike har og vil alltid bli regnet som en stornasjon innen sykling, og ikke overraskende stiller franskmennene med et sterkt lag. Arnaud Demare hadde en god vårsesong og er en rask herremann. Også Adrien Petit hadde en fin vår og fullførte Paris Roubaix i tillegg til fine restultater i blant annet Kuurne-Brussel-Kuurne (9. plass). Alt i alt har Frankrike et sterkt lag, men uten de store favorittene.

Britene er ingen stormakt innen landeveissykkel, men stiller et meget sterkt lag. Luke Rowe, Simon Yates og Andrew Fenn er alle mulige vinnere. Dersom alle tre har dagen, kan britene få et meget morsomt ritt.

Outsidere
Belgia har også et godt lag. Tosh van der Sande var strålende på våren, men formen har dabbet litt. Allikevel må man se opp for han, men Belgia har ikke den store favoritten.

På det spanske laget kan Jordi Simon finne på noe. Det russiske laget må man alltid se opp, det samme med det amerikanske. Colombia er nok blidere når profilen går mer opp og ned, men må ikke avskrives.

Danskene vil helt sikkert gjøre det godt på hjemmebane, og med Juul Jensen og Lander samt Guldhammer har de muligheten, men er ikke favoritter. Tyskland stiller alltid sterkt, og har europamester Julian Kern på laget.

Østeuropeerne er meget ustabile, og er vanskelig å si hvor man har. Fjorårets bronsevinner Guillaume Boivin stiller alene, og har slitt i år. Afrikas håp er Natnael Berhane fra Eritrea.

Norge stiller med et godt lag, men mangler toppen av kransekaka. Allikevel må alle andre se opp for Norges utvalgte.

Svaret på hvem som vinner får du i morgen!