Norling skuffet etter nytt Brann-tap

NYTT TAP: Brann gikk på et nytt tap, da Bodø/Glimt vant 2-1 i Bergen.

NYTT TAP: Brann gikk på et nytt tap, da Bodø/Glimt vant 2-1 i Bergen. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Bodø/Glimt gjorde vondt til verre for Brann.

Rikard Norlings første 17. mai i Bergen blir ingen gledesdag for den svenske treneren. Selv ikke støtte fra statsminister Erna Solberg hjalp Brann mot Bodø/Glimt fredag.

Det var bergensernes femte nederlag på ni kamper denne sesongen, og det tredje på hjemmebane.

Brann hadde storfint besøk på norsk fotballs store festdag, men Solberg og de fleste andre av de 17.032 tilskuerne på Stadion måtte skuffet innse at Glimt tok med seg tre poeng hjem til Bodø etter 2-1-seieren.

- Jeg er selvfølgelig skuffet. Vi prøver hele veien i annen omgang, men vi lykkes ikke med å få utligningen, sa Norling til C More.

For Glimt var det ekstra grunn til å juble. Nordlendingene tok sin første borteseier for sesongen.

Brann gikk på sitt første 16. mai-tap på tolv år. I 2002 ble det 1-2-tap for Bodø/Glimt. For Norling og Brann-spillerne venter dermed en nitrist 17. mai-feiring.

Gavepakke
Hjemmelaget åpnet best og var nær å ta ledelsen etter 25 minutters spill, men headingen fra Kristoffer Barmen gikk i stolpen.

Ti minutter senere var det gjestene som fikk hull på byllen. Brann-forsvarer Erdin Demir rotet bort ballen, og Trond Olsen tok vare på gavepakken. Han førte ballen inn i feltet før han skjøt forbi Branns keeperdebutant Ådne Nissestad (18). Branns førstekeeper Piotr Leciejewski er for tiden hjemme i Polen av personlige årsaker.

- Det var godt å få en ledelse til pause. Det er tre viktige poeng, og det betyr mye for oss. Vi har tatt seks poeng på de to siste kampene og kommet oss litt ut av sumpen. Vi har heng på lagene foran oss, og et forsprang på lag bak oss, sa Olsen til C More.

Brann-trener Norling satte inn Erik Huseklepp i pausen, men den tidligere Italia-proffen klarte ikke å sende bergenserne tilbake i kampen til tross for et par gode muligheter.

I stedet var det Glimt som igjen viste seg effektive. Papa Alioune Ndiaye sendte gjestene opp i 2-0 med et skudd fra drøyt 16 meter etter en times spill.

Fikk håp
På tampen av kampen tente innbytter Håkon Lorentzen håpet hos Brann-fansen da han banket inn reduseringen tre minutter før full tid, men det var ikke nok for Brann til tross for at laget presset i tilleggstiden.

- Vi hadde muligheten til å punktere kampen tidlig i annen omgang, men i stedet ble det spennende mot slutten. Vi ble slitne, men klarte å ro det i land, sa Olsen.

Brann ligger helt nede på 13.-plass og er i trøbbel. Tabellplasseringen er langt unna bergensernes forventninger før sesongstart. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.