Normark: - Har ryggrad til å tåle dette

Selv ikke sesongens fjerde strake tap får Ivar-Morten Normark til å vakle i troen.

01.05.06 13:26

ALFHEIM STADION (TV 2 Nettavisen): TROMSØ-HAM-KAM 0-2:

- Det krever sterk ryggrad for å tåle den situasjonen vi står oppe i nå. Men jeg tror spillerne har ryggrad nok, og jeg VET at jeg selv har det, sier Normark.

- Uflaks
- Det er klart vi blir preget av å få en skog med straffer mot oss i kampen mot Hamkam. Dømmingen og det faktum at vi fikk tre straffer mot oss, gir et skjevt bilde av kampen. Om man er dommer, bør man av og til stoppe opp og se om bildet dømmingen gir av kampen, er riktig, sier en imponerende avbalansert Normark.

Etter fire serierunder er Tromsø det eneste laget i Tippeligaen som står bom stille på null poeng. Uflaks, mener TIL-treneren.

- Vi sliter og er tydeligvis i motgang. På generelt grunnlag så er det mange 50-50-situasjoner i et lag, og hittil har situasjonene der det bikker i vår favør, vært fraværende, mener Normark.

Noen krise nekter han fortsatt for.

- Klart, det er ikke festlig å være i denne situasjonen. Men jeg synes ikke vi spiller dårlig. Vi får sørge for å ta med oss måten vi jobber på og utvikle den til neste kamp. På onsdag møter vi Odd, og får en ny sjanse til å rette oss opp, mente han.

- Hvor mye mer motgang må dere oppleve før det er riktig å bruke ordet krise?

- Jeg kan ikke tenke sånn. Jeg kan ikke tenke på annet enn at vi skal spille 26 seriekamper, og vinne så mange som mulig. Hvordan skulle det tatt seg ut hvis jeg sa at hvis ikke vi har fem poeng etter fire serierunder, så gidder jeg ikke og går hjem?

Vet hva som skal til
Han kunne gjerne tenke seg å bryte med tradisjonen der han står med hendene bak ryggen og forklarer pressen om hvorfor ikke ting går som de burde ha gått.

- Jeg står her med en følelse av at flere av dere er glade for at dere ikke står på min side av bordet, er det riktig? smiler han.

- Vet du hva som skal til for å snu motgangen?

- Ja! Vi skal ikke peke på syndebukker, men skal likevel være tydelig på hvilket individuelt ansvar hver enkelt av oss har.

- Klarer du å være tydelig på hva som har sviktet hittil i sesongen?

- Ja!

- Vil du fortelle hva?

- Ja, men ikke til dere. Det skal spillerne få høre.

Feil rytme
I fjor høst førte gode prestasjoner på matta til at TILs midtbaneveteran Roar Christensen fikk tilnavnet «Roardinho». Mot Ham-kam var han svakest på hjemmelaget - og ansvarlig for situasjonen som førte til det første baklengsmålet.

- Det er noe rytmemessig vi ikke får til. Vi finner ikke flyten og skaper ikke sjanser. Vi sliter alle mann, og må alle noen hakk opp i prestasjonene for å få poengene vi sårt trenger nå, mener han. Likevel er veteranen optimistisk.

- Stemninga i laget er god, og vi har hatt en okei uke. Så får vi se. Når vi har fått døyvet dette, så skal vi heldigvis spille kamp igjen allerede på onsdag og få rettet opp i situasjonen.

For å se høydepunkter og scoringer - gratis - klikk her

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag