RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Normark: - Tullete jubel-nekt

(Scanpix)
Tromsø-trener Ivar Morten Normark vil ha masse jubel, men uten gule kort.

GARDERMOEN (TV 2 Nettavisen): - Jeg synes det er helt koko at spillerne skal få gult kort for jubling. Hvorfor i all verden gjør det noe om en spiller tar av seg drakta?

Normark irriterer seg over at Tippeliga-dommerne deler ut kort til glade målscorere. Det skjedde blant annet da gamleklubben hans, Aalesund, scoret på straffe borte mot Start i fjor.

- Bechara Oliveira scoret og hoppet jublende opp på gjerdet. Det er jo fantastiske TV-bilder med engasjement og glede, men så blir man belønnet med gult kort, sier Ivar Morten Normark til TV 2 Nettavisen.

Som får følgende svar fra dommersjef Rune Pedersen i Norges Fotballforbund:

- Jubel er en naturlig del av spillet, og det er lov å ta av. Men å provosere med gjerdeklatring og ved å ta trøya over hodet, det kan skape uro blant supporterne. Klemming og hopping innenfor spillebanen er greit, men det internasjonale regelverket tillater ikke overdreven feiring.

- Jeg synes det er tøv og fullstendig misforstått å gi gult kort i sånne situasjoner. Slik feiring er verken usportslig eller drøying av tid. Klart vi skal juble, det er jo scoringer og gledesscener vi trakter etter, fastslår Tromsø-trener Normark.

Han understreker at dommerne må få bruke skjønn, og at de slett ikke skal tillate «fire-fem æresrunder».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere