RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Normark føler presset

Sist oppdatert:
Ivar Morten Normark har ledet Tromsø til lagets dårligste sesongstart noensinne. Det er han fullt klar over.

TROMSØ - STABÆK 0-1

TROMSØ (TV2 Nettavisen): - Ja, det vil jeg tro. Vi har null poeng. Det er faktisk ikke mulig å få mindre, sier han sedvanlig retorisk.

Etter å ha tapt seriepremieren mot Molde, gjorde Normark ikke mindre enn fire endringer på laget som møtte Stabæk. Disse grepene hjalp ikke nevneverdig, og Tromsø tapte hjemmepremieren for første gang i moderne tid.

Vår egen skyld
- Vi har det ikke særlig godt nå. Vi hadde lyst til å prestere godt foran et stort publikum på hjemmebane, men klarer ikke det vi prøver på. Derfor har vi det tungt akkurat nå, sier Normark til TV2 Nettavisen.

Han vet at det koster å vinne kamper på toppnivå i Norge, og synes klar for å bli minnet på at han i sine to sesonger med Aalesund i eliteserien rykket ned begge gangene. Men han nekter likevel å se sammenligninger.

- Det finnes ikke noe å sammenlikne med. I fjor hadde Aalesund fire poeng etter de to første serierundene, minner han om.

Presterer for dårlig
- Hvor ligger årsaken til den resultatmessige svikten?

- Den ligger hos oss sjøl. Vi har ikke prestert godt nok - i noen ender av banen. Prestasjonene våre mot Stabæk er veldig mye bedre enn i forrige kamp mot Molde, men vi er fortsatt ikke god nok.

- Taper Tromsø kampen mot Stabæk på en dommerfeil? Burde Daniel Nannskog vært avblåst for angrepet på Morten Pedersen?

- Slik jeg ser situasjonen er det først og fremst tafatt forsvarsspill fra vår side. Hadde vi gjort jobben vår, ville ikke tvilssituasjonen oppstått.

- Ble Stephen Ademolus «mål» feilaktig annullert for offside i første omgang?

- Det aner jeg ikke, og det har jeg ikke resonnert over. Men Stephen er rask, så du får studere tv-bildene. For meg er ikke det noe interessant poeng¿

Viktig med seier
Neste oppgave for en hardt prøvet Normark og et i øyeblikket nedbrutt TIL-mannskap, er Sandefjord på bortebane.

- Det blir viktig med tre poeng mot antatte dårligere motstandere?

- Tre poeng er faktisk veldig viktig uansett hvem vi møter! Uansett!!

- Men Sandefjord rir på en bølge av entusiasme etter å ha sikret seg sin første seier?

- Vel, det får så være. Men vi skal nok vise oss minst like entusiastiske, vi også. Entusiasme er nemlig noe man skaper selv. Det er ikke mangel på entusiasme som gjør at vi i øyeblikket står uten poeng, mener Normark.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere