RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Normark krever hilsing

Sist oppdatert:
Ivar Morten Normark har innført hilseplikt i Tromsø. Spillerne er redd for bakteriespredning.

Ivar Morten Normark har kommet som et friskt pust til ishavsbyen Tromsø og jobben som hovedtrener i byens fotballstolthet. 42-åringen har blant annet innført hilseplikt i TIL.

Hver dag når spillerne møtes, må de hilse på hverandre gjennom fysisk berøring.

Hilsekulturen har Normark tatt med seg fra Frankrike, hvor han en periode tjente til livets opphold som spiss hos Stade Francais. Ideen er å styrke samholdet og lagfølelsen i klubben.

- Konflikthindrende
- Det er jo intensjonen. Fotball er en kampidrett, og det kan oppstå situasjoner hvor man takler hverandre hardt eller kjefter på hverandre. Når man da kommer på trening dagen etter og er litt usikker på hverandre, tar man hverandre i hånden og skværer opp. Så dette er konflikthindrende, sier Normark til TV 2 Nettavisen.

Og det fungerer, ifølge keeper Knut Borch.

- Prinsippet er at man skal se alle sammen. Når alle hilser på alle fører det for eksempel til at juniorene føler at de blir sett og lagt merke til. Men det medfører jo en spredning av bakterier som ikke er helt heldig, sier medisinstudenten Borch til TV 2 Nettavisen.

- Jeg håper lagkameratene mine vasker seg når de går på do, for å si det sånn, ler han.

Bakteriebekymring
Normark forstår keeperens bakteriebekymring, men ser det fra en litt annen side:

- Vi gjør dette utelukkende av medisinske hensyn, for å styrke immunforsvaret. Vi får jo all verdens bakterier, ler 42-åringen, som tidligere har gjort suksess som trener i Aalesund.

Borch demper bakteriefrykten på sin måte:

- Vi slår hverandre på knokene, smiler keeperen. Andre hilsevarianter er ifølge Normark «High Five», «High Low» og «Too Slow».

Enklere i Tromsø
Hilsekulturen var enklere å innføre i Tromsø enn i Aalesund, forteller Normark.

- Nordpå er man mer åpne for dette her. Sunnmøringer er kanskje litt tregere, der måtte jeg passe på innimellom. Men det er jo vanskelig for meg å kontrollere om spillerne gjør det når de møtes på gata, sier den fargerike treneren til TV 2 Nettavisen.

Konklusjonen til Normark er klar:

- Jeg har utelukkende positive erfaringer med dette. Dette er en liten detalj som fungerer bra i min verden, og nå også i Tromsøs verden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere