RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk 15-åring til Liverpool

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Ham-Kams Marcus Pedersen (15) har denne uken vist seg frem for Liverpool.

- Det ville vært en drøm å få spille for Liverpool, sier spissen til TV 2 Nettavisen like etter at han har hilst på kaptein Steven Gerrard.

Pedersen, som må vente til han fyller 16 i august med å signere for Ham-Kam, kom til Liverpool søndag.

- Jeg spilte kamp for klubbens ungdomslag mot USAs ungdomslandslag, men vi tapte 4-2. Jeg gjorde det ikke så bra, og ble byttet ut fem minutter før slutt, forteller 15-åringen.

Som får med seg Liverpools FA-cupkamp mot Chelsea før han returnerer hjem søndag.

Blir i Kamma
- Jeg har trent med Liverpools 16-åringer, og klubben virker å være veldig bra. Men spillet er tøffere og raskere enn hva jeg er vant med, og spillerne er ganske store, sier Norges 1,80 meter høye G15-angriper.

- Hva er ambisjonene dine?

- Jeg skal iallfall bli i Ham-Kam ett år til, så får vi vente og se det an. Jeg får neppe mange minutter i Tippeligaen i år, men kanskje noen. Det blir nok først og fremst 2. divisjon.

I tillegg til agent Jack Karadas har Marcus Pedersen med seg begge foreldrene sine til Merseyside.

- Bra de drar ut
- Marcus kan bli veldig god eller ingenting. For det er nå han og de andre unge talentene skal gjennom den viktige utviklingsprosessen. Men det er bra ungguttene får dratt utenlands for å oppleve andre miljøer og prøve seg mot andre motstandere, sier Ham-Kams spillerutvikler og rekruttrener Frode Birkeland.

Den tidligere Lyn-, Lillestrøm- og Ham-Kam-angriperen dro selv på prøve i Brentford da han var 17 år.

- Det er bare bra at de store klubbene viser interesse for talentene våre, det viser at vi jobber bra. Men samtidig håper jeg spillere som Marcus og John Anders Rise (som har trent med Chelsea, journ. anm.) blir her så lenge som mulig.

Forhandler med Aberdeen
Ham-Kam-direktør Truls Haakonsen forteller TV 2 Nettavisen at klubben er i forhandlinger med Aberdeen om Fredrik Engelhardt (16). Skottene vil at Hamar-klubben dropper sitt krav om kompensasjon for utvikling av spilleren mot å få en andel dersom unggutten slår til.

- Vi jobber for å finne et kompromiss. Vi har krav på mellom 200.000 og 500.000 kroner, og tilbudet fra Aberdeen er lavere enn hva vi har rett til. Samtidig vil vi ikke ødelegge for spilleren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere