Gå til sidens hovedinnhold

Norsk 17-åring vant gull i X-Games

Tiril Sjåstad Christiansen (17) hevet seg fra et fall på første forsøk til en klar seier i slopestyle-finalen i fristil under søndagens Vinter-X-Games.

Geilo-jenta sikret gullet da hun fikk en poengsum på 92,33 på tredje og siste forsøk i Aspen. Sjåstad Christiansen hadde en seiersmargin på 2,33 poeng ned til canadieren Kaya Turski. Sistnevnte hadde vunnet slopestyle-finalen tre ganger på rad i X-Games før årets utgave.

- Dette er helt sykt! Det er den beste følelsen i verden. Dette er helt ubeskrivelig. Denne medaljen skal jeg sove med i natt, sa Sjåstad Christiansen til VG etter seieren.

Tredjeplassen gikk til Dara Howell fra Canada med sine 89,33 poeng.

- Folk er sjokkert
Sjåstad Christiansen falt på første forsøk, men reiste seg øyeblikkelig i annen runde. Der ga dommerne henne 91,33 poeng. 17-åringen gikk dermed rett i ledelsen.

På siste forsøk gikk det enda bedre, og Sjåstad Christiansen tok et klart gull i vinterkonkurransen. Landslagssjef Christopher Frankum er stolt over 17-åringens prestasjon.

- Det er en spesiell stemning fordi folk er sjokkert. Tiril landet tidenes run med 92,33 poeng. At hun klarer å lande det her i X-Games er helt rått. Det er det største du kan gjøre som freeskier i verden, sier Frankum til VG.

Håtveit utenfor pallen
For Andreas Håtveit ble det en femteplass i slopestyle-finalen for menn tidligere søndag. Dermed endte nordmannen utenfor pallen i X-Games for første gang siden 2009, ifølge NRK.

Håtveit startet bra på første forsøk og fikk 90,33 poeng av dommerne. På neste forsøk gikk det imidlertid galt med et fall, mens siste runde ga 87,33.

26-åringen fra Hallingdal lå på tredjeplass før det tredje og siste forsøket. Til slutt ble det en femteplass.

Amerikaneren Nick Goepper sikret seieren med 94 poeng på siste forsøk. Henrik Harlaut fra Sverige ble nummer to med 92,66, mens britiske James Woods tok tredjeplassen (91,33).

(©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken