RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Her er Dennis Olsen 16 år, og kjørte for sammenlagtseier i det tyske mesterskapet i gokart.
Her er Dennis Olsen 16 år, og kjørte for sammenlagtseier i det tyske mesterskapet i gokart. Foto: Roy Espen Olsen (NTB scanpix)

Norsk 19-åring signert av Porsche

Det norske racingtalentet Dennis Olsen (19) er valgt ut som en av fire juniorførere for Porsche neste sesong.

Porsche har en av de mest prestisjefylte juniorprogrammene i internasjonal motorsport. Som en offisiell Porsche-junior i 2016 får han støtte på nærmere 1,4 millioner kroner (150.000 euro) til å kjøre i den tyske Porsche Carrera Cup. Han får i tillegg rådgivning innenfor flere områder. Han vil også få den tidligere fabrikkføreren for Porsche, Sascha Maassen, som trener.

Olsen har hatt formel 1 som en målsetting for satsingen sin, men den ambisjonen gir han opp og satser på sportsvognracing i stedet.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse for meg. De siste årene har formel 1 vært målet mitt, men jeg har innsett at det koster altfor mye penger å komme til formel 1. Derfor meldte jeg meg på uttakingen for å bli en av Porsches juniorførere i sommer, og det er helt utrolig at jeg nå har blitt valgt ut. Nå ligger min framtid i sportsvognsracing, sier Dennis Olsen.

Over 100 førere hadde meldt sin interesse, og nordmannen viste imponerende takter under testkjøring på racerbanen Lausitzring i oktober. Olsen, som ikke har noe erfaring fra GT-racing, overbeviste Porsches ingeniører med sin kjøring på både våt og tørr bane med en Porsche 911 GT3 Cup-bil med 460 hestekrefter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere