Joker Merida og Vegard Breen har virkelig fått fart på pedalene etter en trå åpning på det franske etapperittet Ronde de l’Oise.

Les også: Topplassering for norsk stortalent

Lørdag var det duket for nok en tøff etappe, og igjen viste Breen seg som én av de aller sterkeste i feltet.

- Det var masse støting de siste milene av etappen. Jeg forsøkte en haug av ganger, men slet med å komme løs. Jeg blir ordentlig passet på etter det jeg viste på fredag, sier Breen til procycling.no like etter målgang.

Hyller laginnsatsen
Snaut 20 kilometer før mål forserte rytterne en bakke. Inn i bakken var det en større gruppe foran hovedfeltet hvor ingen nordmenn var med. Breen forteller at Joker Merida støtet flere ganger før og i bakken, med Oskar Svendsen, Stian Remme, Martin Olsen og Vegard Robinson Bugge, for å holde farten høy og ikke tape mye tid til rytterne foran.

- Det var helt sykt hvordan de andre gutta på laget kjørte. De er skikkelig sterke, og det gir meg roen og muligheten til å prøve meg på egen hånd. Jeg er kjempefornøyd med hvordan de kjørte da vi ikke hadde noen i første gruppe, forklarer Breen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fikk besøk av estlender
All støtingen fra Joker Merida-gutta gjorde at feltet hentet bruddet. Dermed lå forholdene til rette for at den 23 år gamle kapteinen kunne prøve seg nok en gang.

- På toppen av bakken lå feltet på en lang strek, og jeg skjønte at de som markerte meg var slitne fordi de ikke var helt på bakhjulet mitt. Da tråkket jeg til alene og fikk ei bra luke, forklarer unggutten.

Han støtet drøyt 15 kilometer fra mål, og etter hvert kom estlenderen Alo Jakin (VC Rouen 76) opp til nordmannen, og de samarbeidet for å holde unna for hovedfeltet.

- Han var svakere enn meg, men det var viktig at han kom opp. Det var motvind, svære veier og ekstremt tøft å holde unna for feltet hvor Europcar jaktet oss. Han nektet å kjøre de første kilometerne etter at han kom opp, så da lovet jeg han etappeseieren om han bidro og tok føringer.

Lite samarbeidsvillig bruddkamerat
Da bidro Jakin helt til det gjensto et par kilometer.

- Avstanden ned til feltet lå på 15 sekunder helt til et par kilometer gjensto. Da stoppet estlenderen helt opp. Han var vel redd for at jeg skulle snyte han for seieren, sier Breen.

Dermed nærmet hovedfeltet seg raskt, og nordmannen forteller at han bare kom i mål tre-fire sekunder foran.

- Det var surt at vi ikke holdt unna med mer. Ledertrøya glapp da estlenderen stoppet å ta føringer. Jeg var ikke sterk nok til å alene holde avstanden ned til feltet.

Pallen i sammendraget
Breen ble andremann på etappen bak hans estlandske bruddkamerat. Han forteller at han nå er tredjemann i sammendraget, fire sekunder bak Glenn O’Shea (An Post-Chainreaction). I morgen venter den siste etappen i rittet.

- Jeg gir ikke opp ledertrøya, men i morgen kommer alle kommer til å passe på meg. Jeg skal uansett gi alt jeg har, avslutter nordmannen.

Resultater:
1. Alo Jakin (VC Rouen 76)
2. Vegard Breen (Joker Merida) samme tid
3. Stan Godrie (Rabobank Development Team) + 3
4. Benoît Drujon (BigMat-Auber 93) s.t.
5. Thomas Boudat (VendéeU) s.t.
(...)
36. Vegard Robinson Bugge (Joker Merida) s.t.
49. Martin Olsen (Joker Merida) s.t.
74. Stian Remme (Joker Merida) s.t.
92. Oskar Svendsen (Joker Merida) + 3'57
DNS Edvin Wilson (Joker Merida)

Sammenlagt
1. Glenn O'Shea (An Post-Chainreaction)
2. Vegard Breen (Joker Merida) + 4
3. Benoît Daeninck (CC-Nogent-sur-Oise) + 4
4. Steven Tronet (BigMat-Auber 93) + 7
5. Jérôme Baugnies (ToWin-Josan Cycling Team) + 9
(...)
12. Stian Remme (Joker Merida) + 34
49. Vegard Robinson Bugge (Joker Merida) + 3'57
87. Martin Olsen (Joker Merida) + 12'00
89. Oskar Svendsen (Joker Merida) + 13'04