RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk båt i branndrama

Pål Virik Nilsen og Massimo Roggiero opplevde en meget dramatisk brann i Qatar fredag. (Foto: Simon Palfrader/Raffaello Bastiano, Handout)
Pål Virik Nilsen og Massimo Roggiero opplevde en meget dramatisk brann i Qatar fredag. (Foto: Simon Palfrader/Raffaello Bastiano, Handout)
Sist oppdatert:
Årets VM-sesong kunne ikke startet mer dramatisk for den norske båtføreren Pål Virik Nilsen.

Offshore-VM er båtsportens svar på formel 1, og risikoen ved å delta betydelig. Det fikk Pål Virik Nilsen fra Sandefjord et nytt bevis på under trening til VM-åpningen i Doha fredag.

Virik Nilsen representerer denne sesongen det italienske D´Aalessio-Scam-teamet, og var ute for å teste løypa i Qatar da det plutselig gikk galt.

Vestfoldingen hadde gjennomført en runde og konstatert at båten fungerte meget bra etter noen endringer fra torsdagens kvalifisering. Plutselig viste imidlertid den ene motoren tegn til trøbbel.

– Jeg så på instrumentene at oljetrykket falt dramatisk. Vi stoppet og partneren min sa at han luktet røyk. Jeg så da i speilet på hans side at flammene sto ut av motorlukene og luftinntakene, forteller Virik Nilsen.

Brant godt
Plutselig gjaldt det å handle meget raskt. Virik Nilsen og hans makker fikk det travelt med å forlate den brennende båten.

– Jeg trykket på brannslukningsknappen, men det hjalp lite. Med over 500 liter bensin om bord, er det fare for eksplosjon og den tanken slo meg før vi hoppet i vannet, forteller Sandefjord-karen.

Mannskapet ble reddet opp av vannet og slukkingen av brannen kunne starte. Den aktuelle båten er laget av karbonfiber og brenner godt når varmen stiger.

Nå er katamaranen med over 1800 hestekrefter under skroget totalskadd.

– Det er jo litt synd å måtte forlate en båt til flere millioner kroner i brann. Men det er ikke vi kunne gjort annerledes. Det viktigste er at vi kom uskadd fra dette og kan se frem til neste race, sier Pål Virik Nilsen.

Norsk båt gikk rundt
Sandefjord-karen var imidlertid ikke alene om å oppleve trøbbel under fredagens trening i Qatar. Den norske Welmax-båten, med brasilianske Paul Gaiser og Bjørge Jacobsen bak spakene, måtte tåle et skikkelig rundkast.

Begge de to kunne til alt hell klatre uskadd ut av båten etter den dramatiske velten.

– Paul og Bjørge var usikre på hvordan det kunne skje. Det virker som bakenden på båten fikk et løft i den aktuelle svingen, før båten rullet over, sier teamsjef Per Carsten Michelsen til class-1.com.

Nå spørs det om Welmax kommer til start i helgens runde. For Pål Virik Nilsen blir det definitivt ingen kjøring. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere