RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: TV 2)

Norsk boksehåp slår julen inn

Sist oppdatert:
Melhus-bokseren Andreas Evensen er en av hovedpersonene i lørdagens TV 2-sendte proffstevne.

Forrige gang Evensen var i ringen stjal han showet med en spektakulær oppvisning av talent og ferdigheter.

Nå vil 20-åringen avslutte et begivelsesrikt år for norsk proffboksing med stil og fyrverkeri.

Ukjent fare
Selv om Evensen har stått oppført som deltaker på lørdagens proffstevne i flere uker, fikk han først vite hvem motstanderen hans vil være tidligere denne uken. På papiret ser Pascal Bouchez ut som en overkommelig motstander. Belgieren har kun én proffkamp på CV-en og den endte i et poengtap.

Likevel vedgår Evensens trener Helge Wærøy at han misliker «X-faktoren» rundt kampen:

- Vi vet ingenting om denne Bouchez annet enn at han bokser i vektklassen over Andreas og har kun gått én kamp. Han vet derimot alt som er å vite om Andreas og har fremdeles alle muligheter til redde karrieren sin. Jeg forventer derfor at han vil gi alt for å gjøre nettopp det. I realiteten er han der Andreas var for tre kamper siden. Jeg ville ha følt meg tryggere med en motstander vi vet mer om - med Bouchez vet vi ikke hva Andreas egentlig er oppe mot før han må erfare det, forklarer han.

Oppvarmingskamp
Evensen skal gå den siste oppvarmingskampen før kveldens hovedkamper.

Det er sjelden at så ferske proffer kommer på så sent i programmet. Hva betyr det?

- Det betyr to ting. Det ene er at promotorene likte det de så av Andreas forrige gang han var i ringen. Det betyr også at motstanderen som Andreas har fått er en bokser som de forventer at vil gjøre en god kamp. Tyskere setter pris på god boksing, de ville ikke ha tillatt at det kommer inn et slaktoffer så sent i programmet, sier Wærøy.

Evensen har de siste ukene ligget i hardtrening sammen med kollegene Nikita Dubunin og Cecilia Brækhus ved bokseklubben Stonehand på Melhus. Den norske bokselegenden Sven-Erik "Spiker'n" Paulsen har også deltatt i treningsforberedelsene til super-fjærvekteren, som gjør seg klar til sin femte proffkamp. Paulsen var selv Europamester i samme vektklasse på 1970-tallet.

Nettavisen rangerer Sven-Erik Paulsen som den syvende beste norske proffbokseren gjennom tidende. Se hele kåringen her

Tysker gjør seg klar til EM-oppgjør
På samme stevne vil verdens nummer ni rangerte mellomvekter, Sebastian Sylvester, vil gjøre sin siste oppvarmingskamp før et revansjeoppgjør om EM-tittelen. 26-åringens motstander er den australske Peter Mitrevski, som kommer inn i kampen med seksten seire i løpet av nitten kamper.

Sylvester var regjerende Europamester i mellomvekt i 2005-06, men tapte tittelen på teknisk knockout til den livsfarlige finnen "Idi" Amin Askainen i juni. Planen er nå at de to skal kjempe et returoppgjør med EM-tittelen på spill den 20. januar, men det forutsetter at tyskeren ikke går i baret mot Mitrevski på lørdag.

Sylvester har vunnet tjuetre av sine tjuefem kamper, hvorav ti på knockout.

Se det TV 2 sendte proffstevnet fra Tyskland lørdag kveld, kl. 23.55.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere