Gå til sidens hovedinnhold

Norsk bommert

Franskmennene kapret to pallplasser, mens de norske skiskytterne havnet langt ned på lista.

Emil Hegle Svendsen gikk ut som nummer to i jaktstarten i finske Kontiolahti, men sviktet på standplass og gikk seg kraftig nedover.

Før siste stående lå lederduoen, bestående av Martin Fourcade og Christian De Lorenzi, helt likt. Førstnevnte skjøt fult hus, mens italieneren bommet. Dermed kunne Fourcade seile inn til verdenscupseier.

De Lorenzi og franske Vincent Jay kjempet om sølvmedaljen, som til slutt gikk til italieneren. Svenske Carl Johan Bergman tok fjerdeplassen.

Emil Hegle Svendsen gikk seg inn til en sjuendeplass, som beste nordmann. Alexander Os ble nummer 14.

Norsk nedtur
Hegle Svendsen gikk en bra sprintetappe lørdag, og hadde gode forutsetninger på jaktstarten. Han skjøt fult hus på første skyting og ledet med tjue sekunder ned til nestemann, Christoph Sumann.

På andre skyting gikk det ikke like bra da trønderen skjøt seg til to strafferunder. Det samme gjorde Sumann, mens gruppen bak skjøt fulle hus og gikk ut i tet. Snaue 20 sekunder bak kom Hegle Svendsen, som har hatt en knallsesong i skisporet.

24-åringen gikk seg kraftig opp fram mot nest siste skyting og var på offensiven. Dessverre ble han straffet for dette og bommet nok en gang på to blinker.

Os var et lyspunkt
Os hadde en god dag på standplass, og med kun én bom på de tre første skytingene passerte han Hegle Svendsen.

30 år gamle Os klarte ikke å holde hodet kaldt på siste skyting og bommet på to skudd. Hegle Svendsen skjøt på sin side fult hus og gikk forbi landsmannen, men var for langt bak til å kjempe om pallplass.

Lenger ned på lista havnet Frode Andresen på en 37.-plass, med hele seks bom. Lars Berger var ikke stort bedre med 5 bomskudd og en 45.-plass. Ronny Hafsås ble verstingen på standplass med åtte bom, men Halvard Hanevold kun hadde to og likevel havnet så langt ned som en 50.-plass.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken